ενημέρωση 1:50, 26 July, 2021

Τσίπρας - η επένδυση στην Παιδεία είναι η σημαντικότερη για το μέλλον της πατρίδας μας

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μαζί με τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά, επισημαίνει πως η ποιότητα της εκπαίδευσης, αποτελεί βασικό στοιχείο προόδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ορισμένα από τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία.

Παράλληλα σημειώνει πως είχαν δρομολογηθεί 10.500 προσλήψεις μονίμων καθηγητών που η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να ακυρώσει.

«Όραμά μας είναι η πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως οικονομικής δυνατότητας, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση. Αυτό το δικαίωμα καλούμαστε σήμερα να περιφρουρήσουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Ακόμη μία νέα αρχή σήμερα. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ξανανταμώνουν στα προαύλια και τις αίθουσες. Άλλοι, οι πιο μικροί, με αγωνία ξεκίνησαν για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Μαζί με αυτούς και οι γονείς, όλοι μας, αλλά και οι δάσκαλοι και καθηγητές.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά.

Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αποτελεί βασικό στοιχείο προόδου αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης. Για αυτό και ο δρόμος που χαράξαμε από το 2015, όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, απέδωσε καρπούς.

Η αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, η ενίσχυση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», η θεσμοθέτηση και υλοποίηση του προγράμματος «Τσάντα στο Σχολείο», η επαναλειτουργία προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο, η επαναφορά 2.500 εκπαιδευτικών από τη διαθεσιμότητα, η αύξηση των προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών στην ειδική εκπαίδευση, η ίδρυση νέων Σχολικών Μονάδων και Τμημάτων Ένταξης, αλλά και η δρομολόγηση για 10.500 προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, την οποία δυστυχώς επιχειρεί να ακυρώσει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, είναι μερικές μονάχα από τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες που έδωσαν νέα πνοή στο χώρο της Παιδείας.

Όραμά μας είναι η πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως οικονομικής δυνατότητας, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση. Αυτό το δικαίωμα καλούμαστε σήμερα να περιφρουρήσουμε.

Διότι η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας.»

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 16:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.