ενημέρωση 8:08, 6 July, 2020

Οι υπερ-πλούσιοι του κόσμου κατακλύζουν το χρυσό σε μυστικά bunkers

Η στρατηγική υπόθεση για την κατοχή χρυσού παραμένει ισχυρή, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs. Επισημαίνουν παράγοντες όπως η πολιτική αβεβαιότητα, οι φόβοι ύφεσης και άλλες ανησυχίες μεταξύ της παγκόσμιας ελίτ.

Τα στοιχεία από την έρευνα της Goldman έδειξαν ότι η κατοχή του φυσικού μετάλλου φαίνεται να είναι ο προτιμώμενος τρόπος για παγκόσμια ελίτ να αντισταθμίζει τα ουρά. Η φυσική αγορά χρυσού αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.

"Από τα τέλη του 2016, η σιωπηρή οικοδόμηση των αδιαφανών επενδύσεων σε χρυσό ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση των ορατών  χρυσών ETF", ανέφερε η Goldman σε σημείωμα που στάλθηκε στους πελάτες και είδε η Yahoo Finance.

Αυτό απλά σημαίνει ότι για εκείνους που περιλαμβάνουν χρυσό στα πολυτελή bunkers τους, η ζήτηση για την οποία έχει αυξηθεί με γρήγορους ρυθμούς, η ιδιοκτησία χρυσού είναι απαραίτητη.

RT

"Αυτό [τα δεδομένα] είναι συνεπές με τις αναφορές ότι η ζήτηση για θόλους σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται", δήλωσε η Goldman.

Ο κ. Gary Lynch, γενικός διευθυντής της εταιρίας Rising S της Τέξας, δήλωσε στο CNN ότι οι πωλήσεις 2016 για τα έθιμα υπόγειων bunkers τους αυξήθηκαν κατά 700% σε σύγκριση με το 2015, ενώ οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 300% από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.

"Οι πολιτικοί κίνδυνοι, κατά την άποψή μας, βοηθούν να το εξηγήσουμε αυτό, γιατί αν ένα άτομο προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους των κυρώσεων ή των φόρων περιουσίας, στη συνέχεια να αγοράσει φυσικές μπάρες χρυσού και να τις αποθηκεύσει σε ένα θησαυροφυλάκιο - όπου είναι πιο δύσκολο για τις κυβερνήσεις να φτάσουν σε αυτούς - βγάζει νόημα."

Η τράπεζα επενδύσεων πρόσθεσε: "Τέλος, η κατασκευή αυτή μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει τα αντισταθμιστικά αντισταθμιστικά οφέλη από τα μεγάλα παγκόσμια καθαρά χρηματιστήρια έναντι των σεναρίων οικονομικών και πολιτικών κινδύνων, όπου δεν επιθυμούν να διαμεσολαβούν οι χρηματοοικονομικές οντότητες τις χρυσές τους θέσεις λόγω του πιστωτικού κινδύνου αντισυμβαλλομένου εμπλεγμένος."

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 12:30

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.