ενημέρωση 12:31, 21 September, 2020

Αλέξης Τσίπρας - Νέα πρόκληση της Τουρκίας η κατάθεση συντεταγμένων

Ζητά από την κυβέρνηση να θέσει θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σε κατάθεση συντεταγμένων που καλύπτουν την ελληνική ΑΟΖ προχώρησε η Τουρκίας χθες Τρίτη (24/3), κλιμακώνοντας και πάλι την επιθετική πολιτική που ακολουθεί εδώ και αρκετούς μήνες η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο.

Με μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλά για νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να θέσει θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
 
Αναλυτικά τι αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οποιαδήποτε ενέργεια κατάθεσης συντεταγμένων από την Ελλάδα, πρέπει να συνοδευτεί από σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία ότι ως εδώ και μη παρέκει.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 11:19

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.