ενημέρωση 4:02, 12 April, 2021

Νεφελούδης -: Παραιτηθείτε κα Νικολάου

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα social media ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Νεφελούδης ξεμπροστιάζει τη γενική γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία έχει επιδοθεί σε μια σειρά σκιωδών απευθείας αναθέσεων για την προμήθεια προϊόντων απολύμανσης και άλλων ειδών προστασίας απ' τον κορονοϊό για τις φυλακές.

Με αφορμή λοιπόν την τελευταία απευθείας ανάθεση για την αγορά απορρυπαντικών ειδών έναντι 144.000 ευρώ από την εταιρεία KINGSTON MEDICAL E.E., ο κ. Νεφελούδης καταγγέλλει πως η εν λόγω εταιρεία όχι μόνο διανύει λίγους μόνο μήνες παρουσίας αλλά μέχρι και την ημέρα της έρευνας που πραγματοποίησε ο ίδιος (στις 29/3) δεν υπήρχε καλά - καλά ούτε φυσικός χώρος διάθεσης των προϊόντων. Επίσης, δεν υπάρχει ηλεκτρονική σελίδα.

Ευλόγως ο κ. Νεφελούδης θέτει μια σειρά ερωτημάτων και εντέλει ζητά την παραίτηση της Σ.Νικολάου.

Αναλυτικά η καταγγελία, όπως δημοσιεύτηκε στο Facebook:

Η κα Σοφία Νικολάου έχει φροντίσει να καταξιωθεί στην Ελληνική κοινωνία για την πραγματικά πλούσια δραστηριότητα της, που μάλλον εξαντλείται στη σωρεία απευθείας αναθέσεων, με ελεγχόμενους όρους, προμηθειών για τα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας.

Αυτή την φορά όμως ξεπέρασε και τον ίδιο της τον εαυτό.
Ανέθεσε, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση όπως πάντα, την αγορά απορρυπαντικών ειδών (χλωρίνες κλπ) για τις φυλακές της χώρας έναντι 144.000€, από την εταιρεία KINGSTON MEDICAL E.E. 
Μέχρι εδώ καλά, μας έχει συνηθίσει στις απευθείας και τις περισσότερες φορές στις υπερκοστολογημένες, αναθέσεις.

Το σκάνδαλο δεν είναι ότι μια εταιρεία  πήρε χωρίς  διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση 144.000 ευρουλάκια για να προμηθεύσει με χλωρίνες και λοιπά απορρυπαντικά,  τις φυλακές της χώρας.

Έτσι και αλλιώς με την κατηφόρα της συγκεκριμένης αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης της  ( πχ σκάνδαλο Φουρθιώτη), τέτοιες περιπτώσεις θεωρούνται τετριμμένη καθημερινότητα.

Ο τρόπος, όμως,  που στήθηκε η συγκεκριμένη  επιχείρηση και στην συνέχεια η συγκεκριμένη προμήθεια  δημιουργεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Αν αποτελεί εταιρεία 'ειδικών αποστολών και συμφερόντων"  που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να ξεπλένει τέτοιου είδους προκλητικές αναθέσεις. 

Μέχρι τώρα που γράφεται αυτό κείμενο, η εταιρεία αυτή είναι σαν να μην υπάρχει, γιατί;

1. Η KINGSTON MEDICAL δημιουργείται στις 15.12.2020, μέσω της υπηρεσίας μιάς στάσης, με ομόρρυθμο εταίρο την κα Α.Ν. και ετερόρρυθμο εταίρο τον κο Π.Π. λίγες μέρες μετά και με απευθείας ανάθεση η εταιρεία αυτή παίρνει 144.000€ για να προμηθεύσει με χλωρίνες τις φυλακές της χώρας.

2. Η εταιρεία έχει δηλωθείσα έδρα την οδό Σπερχειού 72 στο Περιστέρι. Όπως θα δείτε όμως σε φωτογραφία της 29.3.2021 στην διεύθυνση αυτή δεν υπάρχει κάποια τέτοια εταιρεία. Μόνο ένα μισοάδειο mini market. Στις 3.4.2021, που επισκεφθήκαμε τον χώρο, το εικονιζόμενο κατάστημα είχε εξαφανιστεί, στο πεζοδρόμιο είχε κατασκευαστεί μπάρα και είχε σηκωθεί μια πρόχειρη πινακίδα με το όνομα της εταιρείας (οι γείτονες ανέφεραν ότι η πινακίδα στήθηκε την προηγούμενη μέρα), ενώ ο χώρος προσομοίαζε με γκαράζ. Άδειο χωρίς ούτε ένα προϊόν.

3. Η εταιρεία μέχρι τα τέλη Μαρτίου, που ελέγξαμε δεν έχει ηλεκτρονική διεύθυνση, πλην των μεηλς των εταίρων ούτε τα προϊόντα της διατίθενται μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, πλην ενός.

4. Αντικείμενο της εταιρείας το χονδρικό και λιανικό εμπόριο με 23 ΚΑΔ διαφορετικών δραστηριοτήτων από Λιανικό Εμπόριο Ενδυμάτων Νοσοκομειακών Ειδών Ενδυμάτων Εργασίας, ως και Φαρμακευτικών Προϊόντων 'Ζώων Συντροφιάς!!!, και μια σειρά άλλα που από τη φύση τους παραπέμπουν ότι υποχρεωτικά  θα πρέπει να υπάρχει μαγαζί που θα τίθενται προς πώληση.

5. Η ομόρρυθμος εταίρος, που για λόγους διακριτικότητας δεν αναφέρουμε άλλα στοιχεία είναι μια χαμηλόμισθη υπάλληλος γραφείου, μάλιστα για το διάστημα Νοέμβριος – Φεβρουάριος ήταν σε αναστολή εργασίας, από την επιχείρηση στην οποία εργάζεται στην Πεύκη.

6. Ο ετερόρρυθμος εταίρος κος Π.Π, έχει καθώς φαίνεται πλουσιότερη εμπειρία, εργάζεται και αυτός, με μεγαλύτερο μισθό, στην ίδια εταιρεία στην Πεύκη.

7. Μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν παρουσιάζεται να έχει πραγματοποιήσει οποιαδήποτε πρόσληψη.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω και με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα προκύπτει το πρώτο ερώτημα: «που όντως λειτουργεί  και διαθέτει προς  πώληση τα προϊόντα της η εταιρεία»;;;;  Στο σπίτι της Ομόρρυθμης Εταίρου;;;;;

Και ακολούθως προκύπτει και το δεύτερο ερώτημα: «πως γνώριζε η κα Νικολάου ότι υπάρχει μια εταιρεία, με αυτές τις επιχειρηματικές δυνατότητες (προμήθειες, εμπόριο κλπ), ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες που λειτουργούν χρόνια, χωρίς πραγματική έδρα και ότι αυτή η εταιρεία μπορούσε να προμηθεύσει τα υλικά που ή ίδια απαιτούσε»;;;;;

Ενώ το τρίτο ερώτημα προβάλλει ακάθεκτο: Ποιος είναι ο πραγματικός προμηθευτής;

Το πρόβλημα λοιπόν που προκύπτει δεν είναι η προσφιλής τακτική της κας Νικολάου, αυτή της  διασπάθισης δημοσίου χρήματος με υπερτιμολογήσεις, με απευθείας αναθέσεις, χωρίς έλεγχο και διαγωνισμό,  αλλά αν όντως η εταιρεία αυτή ( και ποιος ξέρει πόσες άλλες ) δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό, φορολογικές ή οποιουδήποτε άλλου λόγου, τριγωνικές συναλλαγές. 

Με αυτή την έννοια, μιλάμε για μεθόδους που δεν απέχουν πολύ από την επιχειρηματική ανάπτυξη της Κολομβίας επί καθεστώτος Βαρόνων.

Νομίζω πως για την κα Νικολάου ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κατέλαβε με την αξία της μια θέση στο πάνθεον των άριστων της ΝΔούλας που τώρα έχουν ονοματεπώνυμο:
Γεωργιάδης Ν., Λιγνάδης, Φουρθιώτης και τώρα Σοφία Νικολάου.
Παραιτηθείτε κυρία μου, αρκετά.

ΥΓ: Θα συνιστούσα στην κα Νικολάου να μην εμφανίσει κάποια φώτο της εταιρείας από την δηλωμένη έδρα της (Σπερχειού 72), γιατί απλώς θα βεβαιώνει ότι όταν έγινε η ανάθεση απλώς η εταιρεία δεν υπήρχε......

Πολυμέσα

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα δεσμευτεί ότι τεκμηριωμένα θα ζητήσω την παραίτηση της κας Νικολάου, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ το...

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Νεφελούδης στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 06 Απριλίου 2021 10:51

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.