ενημέρωση 4:02, 12 April, 2021

Πέντε σημεία όπου θα πρέπει να τοποθετηθούν αναμνηστικές πλάκες με το όνομα της Λίνας Μενδώνη

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

1.    Στην Ακρόπολη: 

«Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Ικτίνος και Καλλικράτης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Εικαστικές Παρεμβάσεις, Τσιμέντωμα: Λίνα Μενδώνη»

2.    Στο υπουργείο Πολιτισμού:

«Σε αυτό το κτίριο ρίζωσε για χρόνια ολόκληρα η Λίνα Μενδώνη, πρώτα ως γενική γραμματέας και ύστερα ως υπουργός. Αν και πολλοί προσπάθησαν με κόπο να την ξεριζώσουν, δεν τα κατάφεραν. Ο θρύλος λέει ότι μια μέρα ο βασιλιάς Αρθούρος θα την τραβήξει έξω και θα κερδίσει την ηγεμονία του υπουργείου.»

3.    Στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη:

«Σε αυτό το σπίτι έζησε και έδρασε ο διαβόητος ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, που διορίστηκε με προσωπική επιλογή της Λίνας Μενδώνη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εξαπατώντας την με την υποκριτική του τέχνη.»

4.    Στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών:

«Σε αυτό το σημείο τον Αύγουστο του 2020, επί υπουργίας Λίνας Μενδώνη, άρπαξε λίγο το πούσι και οι τουρίστες έβλεπαν λίγο μαύρο στο χώμα. Κάτι άλλες μαυρίλες που θα δείτε δεν είναι τίποτα, ένα καθαριστικό που βάζουμε για να γυαλίσουν τα μάρμαρα.»

5.    Στο Βρετανικό Μουσείο:

«Η αναμνηστική αυτή επιγραφή τοποθετήθηκε προς τιμήν της Λίνας Μενδώνη, χάρη στους χειρισμούς της οποίας ως υπουργού Πολιτισμού ολόκληρος ο πλανήτης πείστηκε ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι πολύ πιο ασφαλή στο Βρετανικό Μουσείο (ή σε ένα πεδίο βολής στο Ιράκ, ξερωγώ) παρά στην Ελλάδα.»

Πηγή: koutipandoras

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 07 Απριλίου 2021 17:09

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.