ενημέρωση 8:17, 26 May, 2022

Η Ιαπωνία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία

Συνολικά, το ενημερωμένο έγγραφο έχει 14 νέες καταχωρίσεις

ΤΟΚΙΟ, 13 Μαΐου. /TASS/. Η Ιαπωνία επεκτείνει τον κατάλογο αγαθών και τεχνολογιών, των οποίων οι εξαγωγές στη Ρωσία απαγορεύονται λόγω της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η απαγόρευση έχει ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση της χώρας και θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Μαΐου.

Συνολικά, το ενημερωμένο έγγραφο έχει 14 νέες καταχωρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τρισδιάστατων εκτυπωτών και κβαντικού υπολογιστικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών και ατομικών μικροσκοπίων δύναμης και καταλυτών διύλισης λαδιού.

Η Ιαπωνία έχει επιβάλει στο παρελθόν πολλά πακέτα κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία. Προσωπικές κυρώσεις στόχευαν την ηγεσία, τους αξιωματούχους και τους επιχειρηματίες της χώρας. Ο κατάλογος των απαγορευμένων προς εξαγωγή αγαθών και τεχνολογιών περιλαμβάνει περισσότερες από 300 καταχωρίσεις, συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών, εξοπλισμού για την ασφάλεια της ναυτιλίας και της αεροπορίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, στρατιωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων όπλων, λογισμικού και εξοπλισμού διύλισης πετρελαίου. Επιπλέον, η Ιαπωνία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία των Otkritie Bank, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank και VEB.RF.

Επιπλέον, η Ιαπωνία έθεσε στη μαύρη λίστα περισσότερους από 700 υπηκόους της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR, LPR), καθώς και περισσότερες από 200 ρωσικές εταιρείες και οργανισμούς.

Στις 24 Φεβρουαρίου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Η Δύση αντέδρασε επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ ιδιωτικές εταιρείες ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη χώρα ή τερμάτισαν τις επενδύσεις.

ΕΤΙΚΈΤΕΣ
Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 13 Μαΐου 2022 08:31

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.