ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Η Ρωσία πιέζει για έρευνα του ΟΗΕ για στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες στην Ουκρανία — απεσταλμένος

«Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή των υλικών, θα τα υποβάλουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για έρευνα», δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 13 Μαΐου. /TASS/. Η Ρωσία σκοπεύει να υποβάλει υλικό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διεξαγωγή έρευνας για στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες στην Ουκρανία στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya την Παρασκευή σε συνεδρίαση του ΣΑΗΕ ότι η Ρωσία κάλεσε να συζητήσουν τα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. .

"Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια σημαντική ποσότητα υλικού που δείχνει άμεσα παραβίαση από τις ΗΠΑ της Σύμβασης για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα", είπε. "Συνεχίζουμε να συλλέγουμε και να αναλύουμε αυτά τα υλικά."

«Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αρνούνται οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση για αυτό το θέμα, σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε τους μηχανισμούς που προβλέπονται στα άρθρα 5 και 6 του BTWC (προβλέπουν τη δυνατότητα υποβολής αποδεικτικών στοιχείων στο ΣΑΗΕ για την έναρξη έρευνας - TASS)». είπε ο απεσταλμένος.

«Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή των υλικών, θα τα υποβάλουμε στο Συμβούλιο για έρευνα», είπε ο Nebenzya. «Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτρέψει να σταματήσουν οριστικά οι στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες που απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και να λογοδοτήσουν οι δράστες».

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 14 Μαΐου 2022 11:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.