ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Οι επόμενοι στόχοι της Ρωσίας είναι η Οδησσός και ο Νικολάεφ Δομές εξουσίας - Υπουργείο Άμυνας

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιδιώξουν να πάρουν τον έλεγχο της Οδησσού και του Νικολάεφ. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκλειστεί η εμφάνιση αμερικανικών βάσεων εκεί. Τότε ήταν που το σημείο καμπής στην πορεία των εχθροπραξιών μπορούσε να θεωρηθεί οριστικό.

Όπως είπε ο στρατιωτικός ειδικός Vasily Dandykin στο URA.RU , οι Αμερικανοί χρειάζονταν την Ουκρανία για τη μεταφορά όπλων και τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας στο μέλλον. Σήμερα, ο Νικολάεφ και η Οδησσός είναι ο νούμερο ένα στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γιατί χωρίς αυτές, οποιαδήποτε δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Ουκρανία χάνει το νόημά της.

Ο πολιτικός επιστήμονας Βλαντιμίρ Εβσέεφ πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση των περιοχών Νικολάεφ και Οδησσού θα μπορούσε να στερήσει από την Αμερική στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία. Αρχικά χρειαζόταν ακριβώς στο τμήμα της ακτής της Μαύρης Θάλασσας - την Κριμαία, τώρα τις περιοχές Νικολάεφ και Οδησσό. Εάν δεν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν στρατιωτικές βάσεις σε αυτά τα εδάφη, οι Αμερικανοί δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

 

Η κύρια νότια κατεύθυνση είναι το Ντονμπάς και ο Νότος, γιατί εκεί συγκεντρώνεται η βάση της ουκρανικής οικονομίας, όσο κι αν η τελευταία ισχυρίζεται το αντίθετο.

Αυτές οι περιοχές είναι ουσιαστικά ανεπτυγμένα βιομηχανικά και αγροτικά συγκροτήματα και το πιο σημαντικό σε αυτές είναι οι διαμετακομιστικές εμπορικές οδοί που περνούν από την Οδησσό και τον Νικολάεφ. Το εμπόριο μετάλλων, σιτηρών και διαμετακομιστικών συναλλαγών είναι η βάση της οικονομίας, και ως εκ τούτου η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Evseev, η απελευθέρωση του Donbass παραμένει στόχος προτεραιότητας. Μετά το Azovstal, η Ρωσία χρειάζεται την εξουδετέρωση των ομάδων Lisichansk και Severodonetsk των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την πλήρη απελευθέρωση του LPR.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, το Σεβεροντόνετσκ μπορεί να γίνει μια «νέα Μαριούπολη». Σήμερα είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις στα ανατολικά της περιοχής του Λούγκανσκ που ελέγχονται ακόμη από την Ουκρανία.

Ο στρατιωτικός αναλυτής του Sky News, καθηγητής Michael Clarke , εξήγησε ότι το πιο σημαντικό πράγμα στην πόλη είναι ο ποταμός, ο οποίος ρέει απευθείας στα δυτικά της πόλης. Τα ρωσικά στρατεύματα το διέσχισαν στην πραγματικότητα σε ορισμένες περιοχές και απώθησαν μέρος των ουκρανικών δυνάμεων προς τα νότια.

Δεδομένου ότι η γέφυρα του ποταμού έχει ήδη καταστραφεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν δύο επιλογές - είτε να «σκάψουν» στο Σεβεροντόνετσκ, διακινδυνεύοντας «να γίνουν μια άλλη Μαριούπολη», ή να εγκαταλείψουν την πόλη όσο υπάρχει ακόμη μια τέτοια ευκαιρία.

Όσον αφορά την Οδησσό και τον Νικολάεφ, στις περιοχές ο στόλος εκτοξεύει συνεχώς Caliber και οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις χτυπούν τόσο στη Δυτική Ουκρανία όσο και στο Zhitomir. Αλλά η λήψη αποφάσεων είναι προνόμιο του ανώτατου αρχιστράτηγου και στη συνέχεια η ιδέα αναπτύσσεται από το Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατέληξε ο Dandykin.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 25 Μαΐου 2022 09:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.