ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Ρώσος διπλωμάτης προειδοποιεί την Πολωνία να εκκολάπτει ένα σχέδιο «ερπυσμού της αποστολής» στην Ουκρανία

«Η αναφορά στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας δεν είναι παρά ένα πρόσχημα», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα

ΜΟΣΧΑ, 25 Μαΐου. /TASS/. Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η Βαρσοβία επιδιώκει να εφαρμόσει ένα σχέδιο «ερπυσμού της αποστολής» στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Τετάρτη.

"Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Βαρσοβία εκκολάπτει, φυσικά, σχέδια για κάποιο είδος αποστολής ερπυσμού στο έδαφος του γειτονικού κράτους. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός μιλάει από μόνο του. Σε αυτήν την περίπτωση, η αναφορά στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πρόφαση», σημείωσε.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε στο Verkhovna Rada (κοινοβούλιο) ότι επετεύχθη συμφωνία με την Πολωνία για χαλάρωση των κανόνων διέλευσης των συνόρων και για τις δύο χώρες. Πρόσθεσε ότι η τρέχουσα κατάσταση «έκανε ακούσια την Ουκρανία και την Πολωνία να ξεχάσουν τις διαφωνίες για το κοινό τους παρελθόν». Ο Ζελένσκι είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα εγκριθεί νομοσχέδιο για διευρυμένες ευκαιρίες για Πολωνούς πολίτες στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, η Ζαχάροβα έγραψε στο κανάλι της στο Telegram ότι διακηρύσσοντας το ειδικό καθεστώς των Πολωνών πολιτών στην Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου θα τους παραχωρούσε δικαιώματα εντός της Ουκρανίας, επισημοποιώντας έτσι de facto την εξαγορά της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 26 Μαΐου 2022 10:03

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.