ενημέρωση 7:33, 20 July, 2024

Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμανε συναγερμός λόγω του «Red Right Hook» από τη Ρωσία

NYT: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανή απειλή για την Αμερική από τον βόρειο στόλο της Ρωσίας

ΜΟΣΧΑ, 1 Ιουνίου - RIA Novosti. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την πιθανή απειλή από τον ρωσικό στόλο, έγραψε ο αρθρογράφος των New York Times , Stephen Erlanger.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κλιματική αλλαγή ανοίγει νέους θαλάσσιους δρόμους και αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών της Αρκτικής.
"

«Ο φόβος είναι ότι ο αναβαθμισμένος βόρειος στόλος της Ρωσίας θα μπορούσε να περάσει από τα στενά μεταξύ της Γροιλανδίας , της Ισλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου (μια κίνηση γνωστή στο ΝΑΤΟ ως «Red Right Hook») για να κόψει θαλάσσιους δρόμους και υποβρύχια καλώδια και να απειλήσει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με κρουαζιέρα. πυραύλους», είπε ο δημοσιογράφος.

Όπως σημειώνει ο Έρλανγκερ, το ΝΑΤΟ έχει σοβαρά τρωτά σημεία στο βορρά και η Ρωσία παραμένει μια τεράστια δύναμη της Αρκτικής με σύγχρονα όπλα και ναυτικές βάσεις στην περιοχή.
 
Έτσι, ο περιορισμός της Ρωσίας στην Αρκτική γίνεται μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, κατέληξε ο συγγραφέας του άρθρου.
 
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι βλέπει την Αρκτική όχι ως πεδίο γεωπολιτικών ίντριγκες, αλλά ως έδαφος διαλόγου, σταθερότητας και εποικοδομητικής συνεργασίας.
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 17:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.