ενημέρωση 7:33, 20 July, 2024

Η Ευρώπη υποφέρει από έντονο έλλειμμα πυρομαχικών λόγω της μεγάλης στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο — La Repubblica .

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη διπλασιάσει την παραγωγή τους από 200.000 σε 400.000 κοχύλια ετησίως, ενώ το 2025 ελπίζουν να ξεπεράσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου

ΡΩΜΗ, 2 Ιουνίου. /TASS/. Η Ευρώπη βιώνει ένα απτό έλλειμμα πυρομαχικών λόγω της γενναιόδωρης στρατιωτικής της υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου, ανέφερε την Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα La Repubblica .

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταξύ άλλων, υπάρχει έλλειψη οβίδων και εκρηκτικών για κεφαλές. Τούτου λεχθέντος, το Κίεβο δεν μπορεί να ξεκινήσει την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή του έως ότου συγκεντρώσει επαρκή εφόδια.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη διπλασιάσει την παραγωγή τους από 200.000 σε 400.000 οβίδες ετησίως, ενώ το 2025 ελπίζουν να ξεπεράσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου. Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός είναι στο επίπεδο των μόλις 50.000. Σύμφωνα με τη La Repubblica, η χρηματοδότηση που παρέχεται από τις Βρυξέλλες στοχεύει στην αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης, αλλά, ως εκ τούτου, ο στόχος της παραγωγής ενός εκατομμυρίου οβίδων 155 χιλιοστών «κάθε 12 μήνες φαίνεται να είναι υπερβολικά φιλόδοξος».

Νωρίτερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell δήλωσε ότι η ΕΕ σχεδιάζει να παραδώσει άλλα ένα εκατομμύριο πυρομαχικά στην Ουκρανία τους επόμενους 12 μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, 24 χώρες της ΕΕ έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για επέκταση της παραγωγής βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών με 1 δισεκατομμύριο ευρώ να διατίθεται για το σκοπό αυτό. Διευκρίνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας, παράρτημα της ΕΕ, είχε πρωτοστατήσει σε αυτό το θέμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.