ενημέρωση 12:54, 19 June, 2024

Παρασημοφορήθηκε από την ΠτΔ ο εφοπλιστής που είχε χεσμέ…. τον πρωθυπουργό

Το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την προσφώνηση της, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά του Παναγιώτη Λασκαρίδη στην πατρίδα τόσο στον τομέα της Άμυνας, όσο και στην προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για την πολιτιστική προσφορά ο κ. Λασκαρίδης έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που είπε on camera σε συνέντευξή του ότι «οι εφοπλιστές μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργό»!

Αυτή η δήλωση, που έγινε στη διάρκεια ντοκιμαντέρ, είχε αφήσει άλαλο τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, που δεν κατάφερε καν να σχολιάσει.

Συγκεκριμένα είχε πει για τους εφοπλιστές ότι «μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα».

Επίσης ο κ. Λασκαρίδης είχε και κάτι περιπέτειες με παράνομη ανέλκυση αρχαιοτήτων από το βυθό των Κυθήρων, χωρίς άδεια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στις 12 Αυγούστου 2020. Η υπόθεση έγινε γνωστή από καταγγελία από πολίτη που παρατήρησε το ιδιωτικό σκάφος «Γλάρος» και φωτογράφισε τους δύτες τη στιγμή που αναδύονταν με αρχαία.

Την ανέλκυση παραδέχθηκε ο ίδιος ο Π. Λασκαρίδης με επιστολή του προς την αρχαιολόγο και πρώην προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωση στις 17 Αυγούστου 2020, που κοινοποιήθηκε και στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ακόμη, πέρσι τον Απρίλιο πλοίο Atlas, της εταιρείας Laskaridis Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή, είχε πιαστεί στην Ιταλία με 850 κιλά κοκαΐνη. Για το θέμα η εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά και ότι συνεργάζεται με τις Αρχές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το παράσημο αυτό είναι η έκφραση της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για την πολύτιμη συνεισφορά του στο κοινό καλό.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 28 Μαΐου 2024 16:18

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.