ενημέρωση 4:21, 18 June, 2018

"messaging" - νέα λειτουργία έρχεται στο YouTube

Μαζί με την νέα λειτουργία messaging στο YouTube έρχεται και ένας νέος τρόπος να μοιράζουμε τα αγαπημένα μας βίντεο.  

To ενσωματωμένο σύστημα του Sharing και του Messaging στο YouTube έχει μακρά ιστορία: αφού δοκιμάστηκε ιδιωτικά για αρκετούς μήνες, ξεκίνησε να δουλεύει αρχικά στον Καναδά, μέχρι που τον Αύγουστο του 2017 έγινε μια επίσημη λειτουργία για όλους, με τις λειτουργίες τοποθετημένες μέσα στην καρτέλα Activity (Δραστηριότητα).  

Ωστόσο, μετά από τόσες κινήσεις και δοκιμές, παρέμεινε ένα χαρακτηριστικό μόνο για κινητά, διαθέσιμο αποκλειστικά στους χρήστες Android και iOS. Οπότε, εάν κάποιος χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή του δεν μπορούσε να μοιράσει ένα βίντεο στις επαφές του στο YouTube, να τσεκάρει ή να δει τι του έχουν στείλει οι φίλοι ή να απαντήσει σε μηνύματα που μπορεί να λάμβανε στο κινητό. Αυτό, όμως, τελειώνει τώρα.  

Ένα νέο εικονίδιο κοινής χρήσης Sharing εμφανίζεται πλέον στην πάνω δεξιά πλευρά της μπάρας στο web, δίπλα στο εικονίδιο του χρήστη, ανάμεσα στις ειδοποιήσεις (το καμπανάκι) και τις εφαρμογές του YouTube. Πατώντας το ανοίγει τα υπάρχοντα μηνύματα που μπορεί να έχετε λάβει και όταν επιλέξετε ένα από αυτά, ανοίγει ένα διάλογο συνομιλίας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Μέσα από την νέα λειτουργία μπορείτε να μετακινηθείτε στο ιστορικό των βίντεο που έχετε μοιράσει, να γράψετε ή να διαβάσετε ένα μήνυμα.      

Μια ακόμη αλλαγή εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες και αυτή αφορά τον τρόπο που μοιράζει τα βίντεο το YouTube. Ένα νέο interface, που θυμίζει Android περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε, σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα βίντεο με νέες εντολές στα κοινωνικά δίκτυα ή στις επαφές σας. Το link του βίντεο έχει αλλάξει θέση και βρίσκεται κάτω στην μπλε γραμμή του νέου interface με το απαραίτητο «Copy» λίγο πιο δίπλα του. 

Εάν οι αλλαγές αυτές δεν φαίνονται ακόμη στο δικό σας YouTube, μην ανησυχείτε, θα εμφανιστούν σύντομα και έτσι θα ανοίξει μια νέα εποχή επικοινωνίας μέσα στην τεράστια βίντεο πλατφόρμα. Εάν στα μηνύματά σας, δείτε ότι υπάρχουν παλαιότερες ειδοποιήσεις, αυτό σημαίνει ότι δεν τις είχατε αντιληφθεί στην εφαρμογή του κινητού σας.  

Η προσθήκη της δυνατότητας αποστολής μηνυμάτων μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη μέσα στην πλατφόρμα, ειδικά εάν κάποιες από τις επαφές σας δεν είναι συνδεδεμένες μαζί σας στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 29 Μαΐου 2018 15:29

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.