Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωχ για τα Google Apps; - η Huawei επιδιώκει μια συμμαχία με άλλες κινεζικές επιχειρήσεις για να ωθήσει τους αμερικανούς γιγαντιαίους από την Ασία

Οι κινεζικές γίγαντες Huawei και Oppo σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της Google και να επιδιώξουν συνεργασία με τους Ινδούς προγραμματιστές. Η επιτυχία τους μπορεί να καταλήξει σε τερματισμό της κυριαρχίας στην αγορά της Android στην Ασία, και ενδεχομένως πέραν αυτής.

Προς το παρόν, η παγκόσμια κυριαρχία του κινητού λειτουργικού συστήματος Android (OS) που ανήκει στην Google μπορεί να φαίνεται ότι δεν αποτελεί πρόκληση. Είναι άνετα κατέχει ένα μερίδιο που ανέρχεται σε ένα επιβλητικό 76 τοις εκατό της αγοράς κινητής λειτουργικό σύστημα παγκοσμίως. Αλλά τα σύννεφα συγκεντρώνονται ήδη πάνω από την αμερικανική εταιρεία και, αν βγει από ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς, θα φταίει μόνο.

Οι θέσεις της Google πρόκειται να αμφισβητηθούν από κανένα άλλο εκτός από την Huawei της Κίνας - έναν κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακών γιγαντών και smartphone, ο οποίος πρόσφατα έγινε στόχος σταθερής αμερικανικής πίεσης. Η εταιρεία, η οποία κάποτε χρησιμοποίησε το Android της Google για τα smartphones της, αναγκάστηκε να αναπτύξει μια εναλλακτική λύση μετά την αμερικανική τεχνολογία τιτάνιο έσπευσαν να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον τον Μάιο και έγινε μια από τις πρώτες αμερικανικές εταιρείες που κόπηκαν Huawei μακριά από τις υπηρεσίες της.

Δίκοπο μαχαίρι

Η αποκοπή από το πιο δημοφιλές κινητό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο και η απουσία της έκδοσης ανοιχτού κώδικα στην καλύτερη περίπτωση ήταν ένα χτύπημα για την Huawei - αλλά η διάσπαση ανάμεσα στους δύο τεχνολογικούς γίγαντες είναι ένα σπαθί που μπορεί να κόψει και τους δύο τρόπους.

Λίγους μήνες μετά την απόφαση της Google, η Huawei αποκάλυψε το δικό της κινητό λειτουργικό σύστημα Harmony και έθεσε σε λειτουργία ένα νέο smartphone χωρίς να έχει εφαρμογές Google. Ορκίστηκε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της Huawei Mobile Services (HMS) - μια αντικατάσταση δημοφιλών εφαρμογών της Google - μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κινεζικός γίγαντας δεν σταμάτησε σε αυτό και άρχισε διαπραγματεύσεις με τους 150 κορυφαίους κατασκευαστές εφαρμογών της Ινδίας για να τους πείσει να δημοσιεύσουν τα προϊόντα τους στο HMS, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει έως και 150 «ιδίες εφαρμογές» σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι δεν είναι μόνο η Huawei που μπορεί να χάσει τους πελάτες της μετά την απομάκρυνση της πρόσβασης στο ιδιόκτητο σύστημα Android. Η Google πρόκειται επίσης να χάσει ένα δίκαιο μερίδιό της στην αγορά των smartphone απλώς επειδή το κατέχει η Huawei. Η κινεζική εταιρεία είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής παραγωγός smartphone. να  ελέγχονται περίπου 19 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 - από περίπου 15 τοις εκατό κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Google

Ο Benjamin Chiao, συν-συγγραφέας με τον γαλλικό οικονομολόγο Laureate Jean Tirole, πιστεύει ότι η Huawei - μαζί με άλλες κινεζικές εταιρείες - έχει κάθε ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google με αυτή τη νέα στρατηγική.

"Η Google έχει ένα πρώτο πλεονέκτημα με πολλούς πιστούς πελάτες, αλλά μια συμμαχία κινεζικών εταιρειών θα την αλλάξει", δήλωσε ο Chiao, καθηγητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Σαγκάης, και του Ακαδημαϊκού Κοσμήτορα για την Ασία στη Σχολή Επιχειρήσεων του Παρισιού , είπε σε RT.

Τον Οκτώβριο, η Forbes ανέφερε ότι η Huawei, καθώς και άλλοι εθνικοί τιτάνιοι τεχνολογίας, ώθησαν τη Samsung - τον πιο δημοφιλή κατασκευαστή smartphone στον κόσμο - από την αγορά της Κίνας. Πρόσφατα, αναφέρθηκε επίσης ότι η Huawei και μια άλλη κινεζική εταιρεία - Oppo - είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους στις συνομιλίες με τους Ινδούς προγραμματιστές εφαρμογών.

"Η Google έχει ήδη αντικατασταθεί στην Κίνα, αλλά όχι ακόμη στην Ασία, καθώς εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Ωστόσο, σίγουρα δεν θα κυριαρχεί πλέον », είπε ο Chiao.

Η Κίνα είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, ενώ η Ινδία είναι η δεύτερη και, ως εκ τούτου, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά . Αν η Huawei κατορθώσει να εδραιώσει περαιτέρω τις θέσεις της και στις δύο αυτές αγορές, θα μπορούσε να είναι πολύ άσχημα νέα για την Google.

Το Genie είναι έξω από το μπουκάλι

"Η Huawei Mobile Services που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή πρόκειται να έχει ένα σύνολο 150 εφαρμογών, το οποίο ήδη υπερβαίνει κατά πολύ τις Google Apps" , δήλωσε η RT στην γερμανική Shekhovtsev, συνεργάτης της κορυφαίας ρωσικής συμβουλευτικής εταιρείας Althaus Group. "Υπάρχει μια δίκαιη πιθανότητα ότι ο κινέζος κατασκευαστής θα επιτύχει" στη δημιουργία μιας βιώσιμης εναλλακτικής λύσης στις υπηρεσίες της Google, πρόσθεσε.

Ο Oleg Bogdanov, ανώτερος αναλυτής του Ομίλου QBF, μιας ρωσικής εταιρείας επενδύσεων που δραστηριοποιείται σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι τα σχέδια της Huawei " πραγματικά αποτελούν σοβαρή απειλή για την Google".

"Στο μέλλον, οι κινεζικές εταιρείες ενδέχεται να ωθήσουν την αμερικανική από ολόκληρη την ασιατική αγορά" , δήλωσε στην RT. "Οι αυτόχθονες υπηρεσίες της Huawei ενδέχεται να αντικαταστήσουν σύντομα τις υπηρεσίες Google όπως το Gmail, το YouTube και τους Χάρτες Google. Στη συνέχεια, η αμερικανική εταιρεία θα είναι σε πραγματικό πρόβλημα. "

Στην πραγματικότητα, η Google θα μπορούσε να πυροβολήσει ουσιαστικά το πόδι με τη βιασύνη της για να συμμορφωθεί με τις πολιτικές απαιτήσεις της Ουάσινγκτον. Αποσυνδέοντας την Huawei από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί για χρόνια, βλάπτει τις δικές της θέσεις με δύο τρόπους: ο αμερικανός γίγαντας έχασε την επιρροή του στον πρώην πελάτη του και τον ανάγκασε να αμφισβητήσει τις θέσεις της Google στην αγορά λογισμικού κινητής τηλεφωνίας.

Τώρα, ο αμερικανικός τεχνολογικός τιτάν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι έχει αφήσει το αφεντικό έξω από το μπουκάλι - ειδικά επειδή η αυξανόμενη επιρροή της Huawei είναι απίθανο να περιορίζεται μόνο στην Ασία. Ο Chiao πιστεύει ότι θα εξαπλωθεί στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, ενώ οι δυτικές εταιρείες δύσκολα θα μπορούσαν να κάνουν κάτι γι 'αυτό.

"Η Κίνα είναι ασταμάτητη τώρα. Το τεράστιο μέγεθος της κινεζικής αγοράς παρέχει τη χρηματοδότηση και όλες τις ευκαιρίες που πρέπει να αναπτυχθούν οι κινεζικές εταιρείες. Ίσως θα νικήσουν τις αμερικανικές εταιρείες με πολύ ανταγωνιστικό τρόπο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. "

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 09:53
© Kifisia-Life. All Rights Reserved.