ενημέρωση 9:27, 21 July, 2018

Χάνγκοβερ - Βρήκαν επιτέλους το σωστό χάπι;

Δίνουμε στα ποντίκια ένα ποτό, τα μεθάμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Στη συνέχεια, τα χρησιμοποιούμε, όπως συχνά συμβαίνει, ως πειραματόζωα: με ένα χάπι για το χανγκόβερ.

Το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο και ανοίγει νέα σύνορα για να μειώσει το ποσοστό αλκοόλ σε ανθρώπους σε μόλις τέσσερις ώρες. Βρέθηκε η λύση, λοιπόν, σε ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πότες, αλλά και οι κοινωνίες στο σύνολό τους εάν σκεφτεί κανείς ότι ένα στα δέκα επείγοντα στα αμερικανικά νοσοκομεία αφορά οξεία δηλητηρίαση από οινόπνευμα;

Ο Γιούνφενγκ Λου, καθηγητής Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, μιλάει στο Tonic για την αιώνια αναζήτηση μιας λύσης στο χανγκόβερ.

Η σωτηρία θα μπορούσε να κρύβεται στον κόσμο των ποντικών.«Έχουμε επιλέξει τρία φυσικά ένζυμα που μετατρέπουν το αλκοόλ σε αβλαβή μόρια τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται. Τα εγχύσαμε στις φλέβες των μεθυσμένων ποντικών και η θεραπεία μείωσε το επίπεδο αλκοόλ κατά 45% σε λίγες ώρες».

Τα ποντίκια ξύπνησαν φρέσκα σαν τα τριαντάφυλλα, όπως ακριβώς ονειρεύεται κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται να συνέλθει με χαστούκια μετά το χανγκόβερ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 16 Μαΐου 2018 11:05

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.