ενημέρωση 4:59, 21 May, 2019

Αυξητική οπισθίων - τι τρέμουν τώρα οι γιατροί και γιατί προειδοποιούν

Η λιπογλυπτική οπισθίων ή αλλιώς "brazilian butt" και εν συντομία "Brazilian Butt Lift" είναι η απόλυτη τάση και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος τρόμος των πλαστικών χειρουργών αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σ' ολόκληρη την Ευρώπη.  

Παρά το ότι πριν από λίγες μέρες, ακόμη μία γυναίκα πέθανε από επιπλοκές, μετά από BBL επέμβαση, οι πελάτισσες επιδιώκουν με μανία να αποκτήσουν οπίσθια που θυμίζουν βραζιλιάνα χορεύτρια ή την Κιμ Καρντάσιαν, τουλάχιστον, θέτοντας ωστόσο την υγεία και τη ζωή τους σε τεράστιο κίνδυνο.   

Γιατί; Το κόστος μίας τέτοιας επέμβασης μειώνεται αισθητά, αν επιλέξουν αυτό το χειρουργείο να το κάνουν στην Τουρκία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι περισσότερες ασθενείς επιστρέφουν από εκεί με σοβαρές επιπλοκές μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.   

«Έκανα αυτή την επέμβαση, γιατί το σώμα μου είχε χαλάσει μετά τις εγκυμοσύνες. Επέλεξα να πάω στην Τουρκία γιατί εκεί το ίδιο χειρουργείο θα μου κόστιζε σαφώς πιο φθηνά», λέει μία από τις γυναίκες που μπήκαν σ' αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια. Όπως αποκαλύπτει, εκεί στην κλινική που απευθύνθηκε, της έδωσαν να υπογράψει ένα συμβόλαιο, του οποίου αντίγραφο δεν πήρε ποτέ, ενώ τον χειρουργό της τον γνώρισε 10 λεπτά πριν της κάνουν ολική αναισθησία.   

Η ίδια γυναίκα, λίγες μέρες μετά την επέμβαση, ανέβασε πυρετό και επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, νοσηλεύτηκε για περίπου μία εβδομάδα στην εντατική με συμπτώματα εκτεταμένης μετεγχειριτικής λοίμωξης.   

«Εγώ ήμουν από τις τυχερές, καθώς η ισχυρή αντιβίωση που μου χορηγήθηκε καταπολέμησε τη λοίμωξη. Υπάρχουν γυναίκες που επέστρεψαν από εκεί και δεν τα κατάφεραν», λέει.   

Για τι είδους επέμβαση μιλάμε, ωστόσο; Σύμφωνα με τη Ζακλίν Λιούις, χειρουργό και σύμβουλο κλινικών για θέματα πλαστικής χειρουργικής πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο χειρουργείο και εξηγεί τους λόγους.  

«Αυτού του είδους η επέμβαση γίνεται με μεταφορά ανεπιθύμητου λίπους από περιοχές όπως οι μηροί και η κοιλιά, στα οπίσθια της γυναίκας.  

Ωστόσο, επειδή οι γλουτιαίοι είναι πρακτικά οι μεγαλύτεροι μύες του ανθρώπινου σώματος και επειδή στην περιοχή υπάρχουν πολλές και μεγάλες φλέβες, πρέπει ο χειρουργός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην τοποθέτηση του λίπους στην περιοχή. Αν κάνει λάθος και αυτό περάσει στις φλέβες, τότε περνά στην κυκλοφορία του αίματος και αυτό είναι από μόνο του εστία λοιμώξεων και αιτία θανάτου», τονίζει η χειρουργός.   

Πηγή: lifo

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 09:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.