ενημέρωση 4:56, 24 May, 2019

ποντίκια - έχουν την υπερδύναμη «νυχτερινής όρασης» με απλή ένεση

Θέλατε ποτέ να είστε σε θέση να δείτε στο σκοτάδι; Οι επιστήμονες κατάφεραν να δώσουν στα ποντίκια υπέρυθρη «νυχτερινή όραση» για διάστημα έως δέκα εβδομάδες, χρησιμοποιώντας μόνο μια απλή ένεση χωρίς παρενέργειες, αυξάνοντας τη δυνατότητα μελλοντικής ανθρώπινης χρήσης.

Περιγραφόμενο σε ένα άρθρο του περιοδικού Cell , η νανοτεχνολογία λειτουργεί μέσα στο μάτι, συνδέεται με τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς και μεταφράζει αχνό φως, που τα μάτια των ματιών δεν ανιχνεύθηκαν σε ηλεκτρικά σήματα που θα μπορούσαν.

Λειτουργεί με τη μετατροπή του φωτός σε μικρότερα μήκη κύματος στο πράσινο άκρο του φάσματος, έτσι ώστε τα ποντίκια να βλέπουν το υπέρυθρο φως σαν πράσινο, παρόμοιο με τα γυαλιά νυχτερινής όρασης.

© Global Look Press

Τα ποντίκια τέθηκαν μέσω μιας σειράς δοκιμών που διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να αναγνωρίσουν τα υπέρυθρα μοτίβα ενώ εκτέθηκαν στο φως της ημέρας και επίσης αντιλήφθηκαν υπέρυθρο φως και ορατό φως με παρόμοιο τρόπο.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι δεν βρέθηκαν ενδείξεις βλάβης στα μάτια των ποντικών ως αποτέλεσμα του πειράματος. Ορισμένα ποντίκια εμφάνισαν θολωτούς κερατοειδείς χιτώνες μετά την ένεση με τα νανοσωματίδια, αλλά καθαρίστηκαν μετά από μερικές εβδομάδες.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 09:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.