ενημέρωση 4:09, 3 July, 2020

Η ομάδα των επιστημόνων Crack ανακαλύπτει μυστικό όπλο για την εξουδετέρωση του HIV ... τυχαία

Μια πολυεθνική ομάδα επιστημόνων έχει κάνει μια καταπληκτική παγκόσμια πρώτη ανακάλυψη στη Ρωσία που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων: κατά λάθος εντόπισαν έναν μηχανισμό για την εξουδετέρωση του ιού HIV.

Αρχικά, η ομάδα ρωσικών, ελβετικών, βρετανικών, αμερικανικών και φινλανδών επιστημόνων ανέπτυξε ετερόκυκλους polysulfur για την αντιμετώπιση του καρκίνου όταν συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι οι επιπτώσεις του μηχανισμού του φαρμάκου ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες. 

"Από την αρχή, η πιο ελπιδοφόρα κατεύθυνση της μελέτης μας φαινόταν να μελετήσουμε την αντικαρκινική δραστηριότητα αυτής της κατηγορίας ενώσεων, αλλά απροσδόκητα αποδείχθηκε ότι τέτοιες ενώσεις μπορούν επίσης να έχουν υψηλή και εκλεκτική δραστικότητα έναντι ιού ανοσοανεπάρκειας αιλουροειδών, η οποία είναι η το πλησιέστερο ανάλογο του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, " δήλωσε ο Rakitin.

Ένα δελτίο Τύπου από το South Ural State University (SUSU) ισχυρίζεται ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια εντελώς νέα τάξη αντιικών φαρμάκων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολλές ασθένειες. 

«Η σημασία των αποτελεσμάτων είναι ότι τα ίδια φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικά είδη ασθενειών (καρκίνο, HIV, κ.λπ.)», δήλωσε ο Oleg Rakitin, γιατρός της χημείας και καθηγητής στο SUSU.

Ο μηχανισμός που εξουδετερώνει τον ιό HIV σκουπίζει ουσιαστικά το άτομο ψευδαργύρου από τα μόρια του ιού HIV, απενεργοποιώντας έτσι και καθιστώντας τον ιό αδρανή.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ομάδα ανακάλυψε φάρμακα που ήταν ισχυρά αντιιικά αλλά δεν «δηλητηρίαζε» τα συνηθισμένα, υγιή κύτταρα, μειώνοντας την παράπλευρη βλάβη της «καμένης γης» που έζησαν τόσοι πολλοί ασθενείς σε ισχυρά αντιιικά φάρμακα. 

Ο HIV είναι μια εκφυλιστική αυτοάνοση κατάσταση που αφήνει τους ασθενείς ευάλωτους σε πολυάριθμες ευκαιριακές λοιμώξεις και καρκίνους, μειώνοντας δραστικά το προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , το 2018 ζούσε το AIDS με 37,9 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως . Περίπου 23,3 εκατομμύρια από αυτούς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αντιρετροϊκή θεραπεία. Οι νέες μολύνσεις από τον ιό HIV μειώθηκαν κατά 40% από την κορυφή το 1997.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 10:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.