ενημέρωση 9:19, 1 December, 2020

Povizer Covid-19 λέει ότι το τρύπημα χρειάζεται χρόνο για να έχει αντίκτυπο και η ζωή δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό μέχρι τον ΕΠΟΜΕΝΟ χειμώνα

Ο κύριος επιστήμονας πίσω από ένα εμβόλιο κοροναϊού που αναπτύχθηκε από κοινού από την Pfizer και τη BioNTech προειδοποίησε ότι δεν θα έχει άμεση επίδραση στους αριθμούς των περιπτώσεων και μπορεί να είναι ένας χρόνος πριν επιστρέψει η κανονικότητα.

Ένας αποτελεσματικός εμβολιασμός κατά του Covid-19 έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος τρόπος για τον τερματισμό της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία, αλλά ο καθηγητής Ugur Sahin, συνιδρυτής της BioNTech, προειδοποίησε να μην υποθέσει ότι η πανδημία είναι πίσω μας.  

Σε συνέντευξή του στο Andrew Marr Show του BBC, ο Σαχίν είπε ότι ακόμη και μετά την απελευθέρωση του τρυπήματος, μπορεί να είναι μήνες πριν μειωθούν τα ποσοστά μόλυνσης. 

«Εάν όλα συνεχίσουν να πάνε καλά ... θα μπορούσαμε να έχουμε έναν κανονικό χειμώνα τον επόμενο χρόνο» , σημείωσε, προειδοποιώντας ότι οι επόμενοι μήνες «θα είναι σκληροί».

Είπε ότι ο στόχος ήταν να χορηγηθούν περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου πριν από τον Απρίλιο του επόμενου έτους, οι οποίες «θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να αρχίσουμε να κάνουμε ήδη αντίκτυπο». Είπε ότι πίστευε ότι το εμβόλιο θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει στη μείωση της μετάδοσης του ιού κατά 50 τοις εκατό. 

Το εμβόλιο, το οποίο αναφέρει ότι η Pfizer είναι άνω του 90%, θα μπορούσε να διανεμηθεί στο ευρύ κοινό ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Αρκετές χώρες έχουν ήδη κάνει παραγγελίες για το τρύπημα. Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία 237 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία την Παρασκευή για να εξασφαλίσει 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να λάβει 10 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους, με 30 εκατομμύρια δόσεις να παραδοθούν αργότερα. Το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, εγχέεται σε απόσταση τριών εβδομάδων. 

Ο επιστήμονας πήρε λιγότερο επιφυλακτικό τόνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Guardian νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι ήταν πεπεισμένος ότι το εμβόλιό του θα μπορούσε να «εξαλείψει τον ιό πάνω από το κεφάλι» και να τερματίσει την πανδημία.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19. Οι υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι ο αγώνας δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί και να παροτρυνθούν να υποβληθούν σε πολέμους που θα μπορούσαν να στερήσουν τις λιγότερο πλούσιες χώρες να έχουν πρόσβαση σε ένα λειτουργικό τρύπημα.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 10:29

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.