ενημέρωση 8:21, 19 January, 2021

Ο Δρ Strangelove σίγουρα θα το ενέκρινε! Οι Ρώσοι επιστήμονες προτείνουν την προσβολή των μολυσμένων κυττάρων Covid-19 με ακτινοβολία για τον τερματισμό της πανδημίας

Δεν είναι αρκετά πυρηνικός ο ιός, αλλά η παγκόσμια μάχη εναντίον του Covid-19 μπορεί να περάσει από κύματα μόλυνσης σε μικροκύματα, σύμφωνα με προτάσεις από Ρώσους και Ουζμπεκιστάν επιστήμονες που θα μπορούσαν να δουν ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με ακτινοβολία.

Η υπηρεσία Τύπου του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ουράλ στο Εκατερίνμπουργκ ανέφερε τη Δευτέρα ότι μια ομάδα από τις δύο χώρες διαπίστωσε ότι οι αδύναμες δόσεις ακτίνων Χ μπορούν να καταστρέψουν τη γενετική σύνθεση του Covid-19, εμποδίζοντας την αναπαραγωγή.

Σύμφωνα με τον Anatoly Zatsepin, καθηγητή φυσικής στο ινστιτούτο, «η ουσία αυτής της πρωτοποριακής ιδέας είναι ότι το τεράστιο μόριο RNA αυτού του ιού αναγκάζεται να παραμορφωθεί σημαντικά σε πολλές περιοχές κατά το μήκος του όταν εισέρχεται σε ανθρώπινο κύτταρο». Αυτά τα σημεία κάμψης, λέει η ομάδα του, αποτελούν ιδανικό στόχο για ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Βασικά, ο ακαδημαϊκός προσθέτει, στα πειράματά τους «αποδείχθηκε ότι παραμορφωμένες θέσεις κατά μήκος του μορίου RNA είναι χίλιες φορές πιο ευαίσθητες στην ακτινοβολία από τα μόρια υγιών κυττάρων. Συνεπώς, χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας επιβλαβείς για τον ιό θα ήταν απολύτως ασφαλείς για υγιή κύτταρα. "

Αυτό ανοίγει την πιθανότητα ότι οι ακτινογραφίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών που έχουν θετικό αποτέλεσμα για κοροναϊό, λειτουργώντας με την ίδια αρχή με τη χημειοθεραπεία, η οποία βλάπτει τα καρκινικά κύτταρα περισσότερο από τα υγιή. Επιπλέον, τα ευρήματα μπορεί να σημαίνει ότι τα νοσοκομεία και άλλα κτίρια χρησιμοποιούν ακτινοβολία για την απολύμανση περιοχών και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Ωστόσο, ο Zatsepin σημειώνει ότι θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός στον πραγματικό κόσμο.

Περισσότεροι από 430 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με το Covid-19 στη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη μείωση μιας ημέρας στον αριθμό των θανάτων από το Νοέμβριο. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μια βιώσιμη τάση και αντικατοπτρίζει τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή; RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 09:44

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.