ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Η αυτοκινούμενη πλατφόρμα που είναι ανθεκτική στον πάγο του Βόρειου Πόλου επιστρέφει μετά από δοκιμές ιστιοπλοΐας

Ο Βόρειος Πόλος να ενταχθεί στον επιστημονικό-αποστολικό στόλο του Ινστιτούτου Ερευνών Αρκτικής και Ανταρκτικής

ST. ΠΕΤΡΟΥΠΟΥΛΗ, 25 Μαΐου. Η αυτοκινούμενη πλατφόρμα ανθεκτική στον πάγο του Βόρειου Πόλου ολοκλήρωσε τις δοκιμές ιστιοπλοΐας στον Φινλανδικό Κόλπο, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ναυπηγείου Admiralty.

«Τα Ναυπηγεία Admiralty ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις δοκιμές ιστιοπλοΐας της αυτοκινούμενης πλατφόρμας του Βόρειου Πόλου», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. "Οι δοκιμές ιστιοπλοΐας, που πραγματοποιήθηκαν στα νερά του Φινλανδικού Κόλπου, περιελάμβαναν έλεγχο των πιστοποιητικών πλοήγησης για επικοινωνία, εργασία τοποθεσίας και συστήματα πλοήγησης. Οι ειδικοί της εταιρείας έχουν ελέγξει τη λειτουργία βοηθητικών γεννητριών ντίζελ, του κύριου κινητήρα ντίζελ, σέρβις συστήματα, βοηθητικά συστήματα λεβήτων και κύριες μονάδες πλοίου και πραγματοποίησαν δοκιμές υψηλής ταχύτητας και ελιγμών του σκάφους».

Ο Βόρειος Πόλος θα ενταχθεί στον επιστημονικό-αποστολικό στόλο του Ινστιτούτου Ερευνών Αρκτικής και Ανταρκτικής. Ο σημαιοφόρος θα πετάξει στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο και η πλατφόρμα θα πλεύσει στο Μούρμανσκ, και από εκεί - στην παρθενική περιοδεία, που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Αρκτικής και Ανταρκτικής, Alexander Makarov είπε νωρίτερα, το πρώτο στάδιο της αποστολής θα συνεχιστεί για περίπου έξι μήνες - έως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο. Το δεύτερο στάδιο θα είναι μεγαλύτερο, πρόσθεσε.

Ο Βόρειος Πόλος διαθέτει μαξιλάρι ελικοπτέρου, το εκτόπισμα του σκάφους είναι πάνω από 10.000 τόνους. η μέγιστη διάρκεια αυτόνομης εργασίας όσον αφορά τις προμήθειες τροφίμων είναι ένα έτος, όσον αφορά τα καύσιμα - δύο χρόνια. Το ενσωματωμένο επιστημονικό συγκρότημα της πλατφόρμας διαθέτει 15 εργαστήρια, μια κινητή κατασκήνωση πεδίου, η οποία μπορεί να οργανωθεί σε παγετώνες. Η ομάδα ερευνητών της πλατφόρμας αποτελείται από 34 άτομα.

Η εθνική υδρομετεωρολογική υπηρεσία Roshydromet και τα Ναυπηγεία Admiralty υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή της πλατφόρμας του Βόρειου Πόλου την άνοιξη του 2018, το σκάφος τοποθετήθηκε στις 10 Απριλίου 2019. Η πλατφόρμα θα αντικαταστήσει τις αρκτικές αποστολές που η Ρωσία έπρεπε να αναστείλει στις αρχές Δεκαετία 2000 λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Πηγή: tass
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 26 Μαΐου 2022 10:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.