ενημέρωση 4:21, 10 August, 2020

Δημιουργίες του Μανόλο Μπλάνικ ανάμεσα σε αριστουργήματα τέχνης της συλλογής Wallace

Στις 10 Ιουνίου το Μουσείο «The Wallace Collection» στο Λονδίνο άνοιξε τις πύλες του για μια νέα έκθεση - φόρο τιμής στο έργο του πιο διάσημου σχεδιαστή υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ (Manolo Blahnik).

Στην έκθεση με τίτλο «An Enquiring Mind: Manolo Blahn?k at the Wallace Collection» παρουσιάζεται μία επιλογή 150 σχεδίων υποδημάτων από το ιδιωτικό αρχείο του δημιουργού, ανάμεσα στα μπαρόκ αριστουργήματα της συλλογής Wallace.

Συνεπιμελητές της έκθεσης που αποτελεί ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στη δημιουργική διαδικασία του υποδηματοποιού και εξυμνεί την πολυετή γοητεία των σχεδίων του είναι ο ίδιος ο Μανόλο Μπλάνικ και ο διευθυντής του Μουσείου δρ. Σαβιέρ Μπρέι.

Σε κάθε μία από τις 10 αίθουσες του Μουσείου παρουσιάζεται ένα θέμα που συνδέεται με το έργο του Μανόλο Μπλάνικ, το θέατρο και την Commedia dell'arte, τη μόδα με πηγή έμπνευσης την πατρίδα του, την Ισπανία, το ροκοκό στιλ του 18ου αιώνα, καθώς και την προσωπική του ερμηνεία για το «αγγλικό στοιχείο».

Στόχος της έκθεσης είναι η πρόκληση «διαλόγου ανάμεσα στο παλιό και το νέο, την τέχνη και τη χειροτεχνία, το πραγματικό και τη φαντασία», όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της.

Το Μουσείο The Wallace Collection αποτελεί σημείο αναφοράς για μένα από τις πρώτες μου μέρες στο Λονδίνο. «Ήταν - και παραμένει - ένα από τα αγαπημένα μου Mουσεία με την πιο εκλεπτυσμένη επιλογή έργων τέχνης. Είναι απίστευτη τιμή να συμμετέχω στο πρότζεκτ και να παρουσιάζω το έργο μου στο Μουσείο» υπογράμμισε ο σχεδιαστής υποδημάτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  WallaceΑποτέλεσμα εικόνας για Μανόλο Μπλάνικ,  Wallace 

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 16 Ιουνίου 2019 19:17

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.