ενημέρωση 4:21, 22 October, 2018

Καφές -to go- σε δικό σου ποτήρι; Οι Βρετανοί το σκέφτονται

Την ώρα που στην Ελλάδα κάποιοι ακόμη γκρινιάζουν για την πλαστική σακούλα στην Βρετανία εξετάζεται περιβαλλοντικό τέλος και στα ποτήρια του take away καφέ. 

Τα εν λόγω ποτήρια κάνουν επίσης μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον ενώ ο αριθμός που χρησιμοποιείται είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια τον χρόνο. 

 Αυτό που προτείνεται είναι να επιβληθεί τέλος ύψους 25 πενών, δηλαδή περίπου 30 λεπτών, σε όποιον επιθυμεί να απολαύσει τον καφέ του σε χάρτινο ποτήρι. 

Οι πόροι από τον φόρο θα επενδύονται για τη βελτίωση των μονάδων ανακύκλωσης στη χώρα. Στόχος, όπως τον θέτει η διακομματική επιτροπή, θα είναι να καθιερωθεί ως το 2023 η ανακύκλωση όλων ποτηριών μίας χρήσης. 

Για να μην επιβαρυνθεί με αυτή τη χρέωση, ο καταναλωτής, ωστόσο, θα μπορεί να φέρει το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι.

Οι Βρετανοί, παρ’ ότι επισημαίνουν το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά δεν επιβαρύνεται ο κατασκευαστής αλλά ο καταναλωτής, δεν δηλώνουν αντίθετη με το μέτρο. 

Στη Βρετανία, εξάλλου, υπάρχουν ήδη πολλά καταστήματα που πωλούν καφέ σε πλαστικό τα οποία προσφέρουν έκπτωση σε όσους παίρνουν το ρόφημά τους στη δική τους κούπα.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 11:47

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.