ενημέρωση 3:01, 16 September, 2019

Planet Under Pressure

Ένα animation των Moth Collective για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη

 
 
Το «Planet Under Pressure» είναι μια ταινία-animation που δημιουργήθηκε από τη Moth Collective, μια κολεκτίβα animation με βάση το Λονδίνο, με στόχο να ευασιθητοποιήσει τον κόσμο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη.

Οι διαρκώς μεγαλύτεροι και πλουσιότεροι πληθυσμοί αυξάνουν την πίεση στους φυσικούς πόρους, επιδεινώνοντας περαιτέρω το άμεσο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, με σοβαρές επιπτώσεις στο νερό, την ενέργεια και την ασφάλεια των τροφίμων. Οι στενές αλληλεξαρτήσεις ανάμεσα στο νερό, την ενέργεια και την τροφή πολλαπλασιάζουν αυτές τις απειλές σε διάφορες χώρες και περιοχές, αποδεικνύοντας ότι η ασφάλεια του κλίματος θα είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Μια ολοκληρωμένη συνδυαστική προσέγγιση θα βοηθήσει εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις να διαχειριστούν σωστά τους κοινούς πόρους και να επιτύχουν μια πραγματική βιώσιμη ανάπτυξη.

Το «Planet Under Pressure» είναι η δεύτερη ταινία της Moth Collective για το Global Canopy Programme, το οποίο είναι μια δεξαμενή ιδεών που προσπαθεί να αποδείξει την επιστημονική, πολιτική και εργασιακή περίπτωση της προστασίας των τροπικών δασών ως φυσικό κεφάλαιο. Το βίντεο χρησιμοποιήθηκε για τις παρουσιάσεις τους στο Climate Change Conference στη λίμα του Περού, τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ συνεχίζει να παρουσιάζεται ως εισαγωγή στις ομιλίες τους σε διάφορα σεμινάρια.

Directed and Designed by Moth Collective
Written by Global Canopy Programme
Sound Design: Joe Tate
Animation: Marcus Armitage, Joe Bichard, Daniel Chester, Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits
Voice Over: Yolanda Kakabadse
Client: Global Canopy Programme

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 14:50

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.