ενημέρωση 1:06, 3 July, 2020

Η οικογένεια αμερικανού δισεκατομμυριούχου κάνει δώρο δύο νέα εθνικά πάρκα στη Χιλή

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Ντάγκλας Τόμπκινς, ιδρυτής της εταιρείας ένδυσης North Face και η σύζυγός του, Κριστίν, πρώην πρόεδρος της ανταγωνιστικής εταιρείας Patagonia, αγόρασαν γη στη Χιλή και την Αργεντινή, συνολικής έκτασης 52,5 εκατ. στρεμμάτων, με στόχο τη διάσωση και συντήρησή της

Δύο καινούργια εθνικά πάρκα με συνολική έκταση που ξεπερνά τα τέσσερα εκατ. στρέμματα απέκτησε η Χιλή έπειτα από δωρεά της οικογένειας του δισεκατομμυριούχου περιβαλλοντολόγου Ντάγκλας Τόμπκινς, ιδρυτή της εταιρείας ένδυσης North Face. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Τόμπκινς και η σύζυγός του, Κριστίν, πρώην πρόεδρος της ανταγωνιστικής εταιρείας Patagonia, αγόρασαν γη στη Χιλή και την Αργεντινή, συνολικής έκτασης 52,5 εκατ. στρεμμάτων, με στόχο τη διάσωση και συντήρησή της.

Οι δυο τους μάλιστα, ίδρυσαν την οργάνωση Tompkins Conversation Foundation για τον σκοπό αυτό. Η Κριστίν και ο Νταγκ Τόμπκινς Το ζευγάρι είχε στην κατοχή του οροσειρές, ηφαίστεια, λίμνες, ποτάμια, πεδιάδες και αρχαία δάση εκπληκτικής ομορφιάς, με έκταση ίση με έξι φορές το περίφημο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν των ΗΠΑ.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Τόμπκινς, τον Δεκέμβριο του 2015, σε δυστύχημα με το καγιάκ του, η οργάνωση υπέγραψε συμφωνία με τη χιλιανή κυβέρνηση να δωρίσει στο κράτος τέσσερα εκατ. στρέμματα. Εικόνα από το νέο εθνικό πάρκο Pumalin Ντάγκλας Τόμπκινς στη νότια Χιλή – Reuters Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε η δωρεά και έτσι δημιουργήθηκαν δύο νέα εθνικά πάρκα, το Pumalin Ντάγκλας Τόμπκινς και το Εθνικό Πάρκο Patagonia.

«Μετά από χρόνια συνεργασίας με τον Νταγκ, πραγματοποιήθηκε το όνειρό μας να γίνουν αυτές οι εκτάσεις εθνικά πάρκα», δήλωσε η 69χρονη Κριστίν Τόμπκινς.

Οπως γράφουν οι Times, ο Τόμπκινς είχε κατηγορηθεί ότι η αγορά της γης καθιστούσε απειλή για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και την εθνική κυριαρχία.

Ο ίδιος είχε δηλώσει παλιότερα: «Αν δεν είσαι διατεθειμένος να αντιμετωπίσεις τις πολιτικές αντιδράσεις, τότε δεν πρέπει να ασχοληθείς με την προστασία της γης».

Πηγή: Protagon

Πολυμέσα

  • Εκτύπωση
  • E-mail
  • Πολυμέσα
  • (0 ψήφοι)
  • Προσθήκη σχολίου

    Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.