ενημέρωση 4:18, 2 July, 2020

Ο Τραμπ επιτρέπει και πάλι το κυνήγι μωρών αρκούδων και λύκων στην Αλάσκα

Η κυβέρνηση Τραμπ ήρε χθες το μέτρο που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα με το οποίο απαγορευόταν στους κυνηγούς στα καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα να βάζουν παγίδες με δολώματα για αρκούδες, να σκοτώνουν αρκουδάκια και μωρά λύκων ή να ασκούν άλλες πρακτικές κυνηγιού που έχουν καταδικαστεί από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και από οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής.

Με βάση τον νέο κανονισμό της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, που θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Ιουλίου, το κυνήγι σε καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα θα ελέγχεται από την πολιτεία και εφεξής θα επιτρέπεται η τοποθέτηση παγίδων για μαύρες και καφέ αρκούδες, το κυνήγι με τη χρήση τεχνητού φωτός των μαύρων αρκούδων που έχουν γεννήσει τα μικρά τους και κάθονται μαζί τους στη φωλιά τους, το κυνήγι των θηλυκών λύκων, των κογιότ, των καριμπού (Σ.τ.Σ: οι τάρανδοι της Βόρειας Αμερικής) που κολυμπούν και το κυνήγι των καριμπού από βενζινακάτους. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε απαγορεύσει όλα αυτά τα είδη κυνηγιού από τα Εθνικά Πάρκα.

Η αλλαγή του μέτρου πηγάζει από διατάγματα του 2017 που είχε εκδώσει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκε για την παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε κυνηγούς και αλιείς στην Αλάσκα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, Πίτερ Κρίστιαν, αναγνωρίζοντας ότι η άρση της απαγόρευσης επί Ομπάμα δεν είναι δημοφιλής.

«Θα έλεγα ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών όντως θεωρεί ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη απόφαση και σχεδόν όλοι είναι αντίθετοι στην άρση της απαγόρευσης στην οποία προχωρήσαμε», είπε.

«Η κυβέρνηση Τραμπ έφθασε σε ένα σοκαριστικά χαμηλό επίπεδο αντιμετώπισης της άγριας ζωής. Η εξόντωση μωρών αρκούδων και μωρών λύκων μέσα στις φωλιές τους είναι μια βάρβαρη και απάνθρωπη πρακτική. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί παραμερίζουν τον πρωταρχικό στόχο των καταφυγίων άγριας ζωής που είναι η διατήρηση της άγριας ζωής και της πανίδας», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Τζέιμι Ράπαπορτ Κλαρκ, ο πρόεδρος της ένωσης «Υπερασπιστές της Άγριας Ζωής».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 11:10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.