ενημέρωση 2:35, 6 March, 2021

Πέθανε η λεοπάρδαλη του χιονιού Χιμάνι που συνέβαλλε στη διαιώνιση του είδους της

Πέθανε σε ηλικία 17 ετών η λεοπάρδαλη του χιονιού η οποία έγινε γνωστή από την απόκτηση επτά μικρών συμβάλλοντας στις προσπάθειες διαιώνισης του είδους, όπως ανέφερε ο ζωολογικός κήπος του Νιου Τζέρσεϊ την Κυριακή.

Η Χιμάνι, όπως είναι το όνομα της, είχε γεννήσει τέσσερις φορές σε μία περίοδο όπου η αναπαραγωγή του είδους ήταν σε χαμηλά επίπεδα, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος της κομητείας του Κέιπ Μέι προσθέτοντας πως στο αιλουροειδές έγινε ευθανασία και «πέθανε ήρεμα» μετά από μάχη με τον καρκίνο.   

Είχε γεννηθεί τον Ιούνιου του 2003 και είχε μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο του Κέιπ Μέι το 2009, από τον ζωολογικό κήπο του Νόξβιλ, στο Τενεσσί. Εκεί ζευγάρωσε με τον Βιτζέι, την αρσενική λεοπάρδαλη του χιονιού του ζωολογικού κήπου. «Η Χιμάνι αποδείχθηκε μία τέλεια μητέρα, που μεγάλωσε με επιτυχία επτά υγιείς και δυνατές λεοπαρδάλεις», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του.   

Οι λεοπαρδάλεις διανεμήθηκαν σε άλλους ζωολογικούς κήπους των ΗΠΑ «μεταφέροντας την κληρονομιά της και τα γονίδιά της στους δικούς τους απογόνους».   

«Η Χιμάνι ήταν μία καταπληκτική μητέρα και ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του ζωολογικού μας κήπου, σίγουρα θα λείψει από το προσωπικό και τους επισκέπτες», ανέφερε ο δρ. Άλεξ Ερνστ, κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον ζωολογικό κήπο του Cape May.   

«Ήμασταν τυχεροί που ήταν μαζί μας τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια», είπε κάνοντας λόγο για τη σπουδαία συμβολή της στη διαιώνιση του είδους.  

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 11:41

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.