ενημέρωση 4:40, 10 July, 2020

Τζιχάντ και ναζί - Μια ταξιαρχία SS με φέσια

;Oταν οι ναζί άκουσαν τον Mohammed Amin al Husseini να καλεί τους Άραβες, «σκοτώστε τους Εβραίους όπου τους βρίσκετε», ήξεραν ότι βρήκαν ένα άλλοθι για την φρικτή ιδεολογία τους.

Ο Χίτλερ πίστευε ότι οι Μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να χειραγωγηθούν ώστε να μετατραπούν σε ένα ισχυρό εργαλείο για τους ναζί. Εν πολλοίς έκανε λάθος και η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων πολέμησαν εναντίον της Γερμανίας.

Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός, μια ολόκληρη μεραρχία, χειραγωγήθηκε όντως από τον σφοδρό αντισημιτισμό των τζιχαντιστών.

Ο βασικός τζιχαντιστής ήταν ο al-Husseini, «Μεγάλος Μουφτής» της Ιερουσαλήμ και ο υψηλότερος μουσουλμάνος πολιτικός ηγέτης στην Παλαιστίνη. Ήταν σφοδρός αντισημίτης, με ιστορία οργάνωσης επιθετικών ενεργειών εναντίον εβραϊκού πληθυσμού στην Μέση Ανατολή. Επίσης, είχε τακτική προπαγανδιστική εκπομπή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που ελέγχονταν από τους ναζί.

Ο Al-Husseini είπε στον Χίτλερ ότι οι Άραβες έχουν τους ίδιους εχθρούς με τους ναζί: Τους Εβραίους, τους Άγγλους και τους Ρώσους. Σύμφωνα με την γερμανική ηχογράφηση της συνάντησής τους, ο Al-Husseini είπε πως οι Μουσουλμάνοι, υπό την καθοδήγησή του, «είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με την Γερμανία με όλη την καρδιά τους και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στον πόλεμο, όχι μόνο με πράξεις δολιοφθοράς και υποκίνησης επαναστάσεων, αλλά, επίσης, με τον σχηματισμό μιας Αραβικής Λεγεώνας».

Ο Χίτλερ του ανέθεσε την στρατολόγηση Βοσνίων Μουσουλμάνων από τους οποίους προέκυψε η 13η Ορεινή Ταξιαρχία των Waffen SS, η πρώτη μη γερμανική ταξιαρχία SS. Γεγονός το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με την ναζιστική αφήγηση της «φυλετικής καθαρότητας», με τον Χίτλερ να γράφει στο «Mein Kampf» ότι οι Μουσουλμάνοι είναι «φυλετικά κατώτεροι», ιδεολόγημα το οποίο, πάντως, δεν τον εμπόδισε να συνεργαστεί με τον Al-Husseini. Για να «ιδεολογικοποιήσει», μάλιστα, αυτήν την συνεργασία, μάλλον για να μην φανεί «ανακόλουθος» στα μάτια της ναζιστικής ελίτ, ο Χίτλερ «ανακάλυψε» ότι ο Μουφτής μοιάζει «περισσότερο με Αριο μεταξύ των προγόνων του» και τον ανακήρυξε «επίτιμο Αριο». Αναλόγως «βάφτισε» «Αριους» και όλους τους Βόσνιους Μουσουλμάνους.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 15 Απριλίου 2018 12:13
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ζαν Πολ Σαρτρ Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.