ενημέρωση 4:54, 24 May, 2018

Η ομερτά - για να είσαι κριτής των πάντων πρέπει πρώτα να είσαι καθαρός-τίμιος

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια λαϊκή παροιμία

Καθημερινά βλέπω αναρτήσεις στο Facebook επι παντός επιστητού για όσα συμβαίνουν στην Κηφισιά. Τα περισσότερα ανούσια, δεν έχουν λόγο ύπαρξης αλλά δικαίωμα του καθενός είναι να ποστάρει ότι νομίζει ενδιαφέρον. Στο κάτω κάτω οι αναγνώστες σε αποβάλλουν ανάλογα με το τι εξυπνάδες κάνεις και γράφεις στις αναρτήσεις σου.

Χθες βλέπω ανάρτηση μια ομολογουμένως, από τις τόσες παράδοξες πράξεις, γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη πόλη. Μια φωτογραφία ενός στύλου με πινακίδες ονομασίας δρόμων χωρίς επιγραφή. Κενές.

Για το ίδιο θέμα από το portal “” έχουμε κάνει ανάλογες πολλές φορές. Δεν είναι το παράδοξο αυτό, ο άνθρωπος που έβαλε την ανάρτηση καλά έκανε και την έβαλε. Το παράδοξο είναι στο χώρο αυτό ο ιδρυτής αυτού του χώρου είναι Δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος Δήμαρχος υποστηριζόμενος από την Χρυσή Αυγή είναι και μέλος της Δημοτικής επιχείρησης «Μένανδρος», που είναι η εταιρεία μεταξύ των άλλως διαχειρίζεται και τις πινακίδες ονοματοθεσίας.

Θα έπρεπε λοιπόν ο ίδιος να παίρνει θέση, να τολμά να ξεσκεπάζει όλους αυτούς με τις αστοχίας, τις υστεροβουλίες του ζημιώνουν τον Δήμο και κατ’ επέκταση τον πολίτη.   

Αντ’ αυτού χτυπά «με πέτρες» όλους αυτούς τους αρμόδιους, δηλαδή και το εαυτό του. Πλην όμως κρύβετε επιμελώς ο ίδιος. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν ούτε και οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι και για ποιους λόγους βρίσκονται σε κλειστά δωμάτια και αποφασίζουν για εμάς.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο, το τι έχει κάνει ο συγκεκριμένος δημ. Σύμβουλος και αν και πόσο έχει βλάψει ή ωφελήσει την πόλη.

Στη Δημοτική επιχείρηση που για πρόεδρο έχει την επίσης Δημ. Σύμβουλο κ. Πόλυ Αστερίου, που όσα χρόνια λειτουργεί είναι στο επίκεντρο της διαφθοράς, ρεμούλας, χαριστικών συμβάσεων και ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, δεν θα μπορούσε να αλλάξει τώρα, επι Δημάρχιας Θωμάκου. Έτσι ακριβώς και σήμερα, η κ. Αστερίου τηρώντας τον κανόνα δεν έχει ξεφύγει καθόλου πάρα αυτού.

Επι του προκειμένου

1. Ο εν λόγο δημ. Σύμβουλος μαθαίνει –προ καιρού- ότι στο “kifisia-life” έχουμε στοιχεία για πρόσληψη «από το παράθυρο» υπαλλήλου στο Μένανδρο χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. Επικοινωνεί μαζί μας και προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, ότι όλα είναι καλά, νόμιμα. Ο αντιδήμαρχος του Γ. Θωμάκου, κ. Λιανός, του οποίου η λόγω υπάλληλος «φίλη» τον ενδιαφέρει για την πρόσληψή της στον Μένανδρο.

Τι κάνει νιου - νιου στα κεραμίδια.

Όταν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω για κανένα λόγο, υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία από την πλευρά μας, ειδοποιεί τον κ. Λιανό, εν αγνοία μας και αυτός με την σειρά του αφού μας απειλεί με μηνήσεις, αγωγές μετά θέλει κάπως να τα βρούμε να ησυχάσει το όλο θέμα. Δεν έχουν σχέσεις. Ενδιαφέρεται για μια άγνωστη κυρία, για ανθρωπιστικούς λόγους. Μόνο.

 Να μην γίνει η δημοσίευση. Επιδιώκει, ατυχώς

2.Ο ίδιος Δημ. Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής και μέλος του «Μένανδρου» γνωρίζει ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει της πινακίδες ονοματοθεσίας οφείλει τεράστια ποσά από την σύμβαση που έχει υπογράψει και δεν τηρεί. Γνωρίζει ότι είναι υποχρεωμένος να αντικαθιστά τις πινακίδες όπου και όταν χρειάζονται. Γνωρίζει ότι τα χρήματα που οφείλονται από τον εργολάβο επι Δημαρχίας Χιωτάκη και τώρα επι Γ. Θωμάκου δεν έπρεπε να έχει σιωπηρώς ανανεωθεί η σύμβασή του. 

3. Γνωρίζει ότι ο εργολάβος είναι και ξάδερφος του αντιδημάρχου Χρ. Καλού.

4. Σκοπίμως ή όχι, το μέλλον θα δείξει όταν θα είναι αργά κάνει μια πρόταση να γίνει διαχειριστικός έλεγχος όλων των συμβάσεων. Γεγονός είναι ότι οι ληγμένες παράνομες, απλήρωτες συμβάσεις  «ζουν και βασιλεύουν με τους ίδιους απαράλλακτους, εργολάβους. Και κανείς δεν μιλά. Ομερτά.

Δύο τινά μπορεί να έχουν συμβεί να μην γνώριζε όλα αυτά, γεγονός απίθανο, ή να υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του Δημ. Συμβούλου και Γ. Θωμάκου ή στελεχών Θωμάκου. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Δημ. Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος είναι επιεικώς απαράδεκτος. Από μόνος του αποδεικνύει το ακατάλληλο της υποψηφιότητας του. Όταν είσαι ή λες ότι είσαι υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να έχεις ξάστερες θέσεις, κρυστάλλινες. Αδιαπραγμάτευτες.

Πάντα, παντού.

Άλλως η πόλη της οποίας ζητάς την ψήφο σε έχει αποκλείσει, σε έχει ξεβγάλει σε απόκρημνες, σκοτεινές ακτές.

Και για να μην υπάρχουν κενά σε όλα αυτά και, το να ρίχνεις λάσπη είναι εύκολο για κάποιους, μιλάω για τον κ.Γιάννη Καπάτσο, υποψήφιο Δήμαρχο με την στήριξη της Χρυσής Αυγής.

Και βέβαια για να απονείμω «τα του Καίσαρος τω Καίσαρη», η Χρυσή Αυγή ένα κόμμα που έχει αναπτυχθεί βίαια τα τελευταία χρόνια δεν έχει δεν μπορεί να έχει ευθύνη για την τρομακτική, ατυχή «αστοχία υλικού»

Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο όμως δεν υπήρχε αστοχία αλλά όχι συγκάλυψη βλαβερών, βρώμικων στοιχείων.       

Ανθρώπων που έχουν την συνείδησή τους, τα πεπραγμένα τους ίσα με το βούρκο, τα λύματα.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 20:02

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.