ενημέρωση 4:54, 24 May, 2018

Ο αγανακτισμένος Αντιδήμαρχος

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Η ανεύθυνη, διχαστική μαγκιά του αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυλ-τη.

Χρησιμοποιήθηκε στεγνά από τον Γ. Θωμάκο -όπως ο Ανέστης Νικολέλης με τον Ν. Χιωτάκη- για να φανατίσει τους εύπιστους θεοσεβούμενους ψηφοφόρους και θα παραπεταχτεί σαν την τρίχα από το ζυμάρι όταν θα γίνει η δουλειά...

Πολλοί χαρακτηρίζουν «σούργελο» το Βαγγέλη Αυλ-τη και ξεμπερδεύουν. Είναι ο εύκολος τρόπος για να διαχειριστείς κάτι εξόχως τοξικό, όπως η περίπτωσή του. Όμως ο Δημοτικός Σύμβουλος είναι το δεξί χέρι, ο έμπιστος του Γ. Θωμάκου.   

Ο Β. Αυλ-της μιας οικογένειας με ελλιπή επιρροή στη Κάτω Κηφισιά, έφθασε σε λίγα χρόνια στην κορυφή της πολιτικής σε μια κρίσιμη ιστορικά στιγμή. Και τα έκανε πανθομολογουμένως μπάχαλο. Το τραμπούκικο, σαδιστικό, ταβερνιάρικο ύφος του έφτασε το Δήμο στα όριά του, οι λεονταρισμοί του που τελικά αντιμετωπίζονταν με θυμηδία, ένας δικανικός ναρκισσισμός που δεν είχε προηγούμενο― όλα αυτά συνέθεσαν μια πολιτική μορφή θορυβώδη και γελοία, που χρησιμοποιήθηκε από τον Γ. Θωμάκο για να φανατίσει τους θρησκευόμενους ψηφοφόρους του και θα το διώξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι όταν θα έχει γίνει η δουλειά του.

Ο Αυλ-της ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα που δίχασαν, δηλητηρίασαν και καθυστέρησαν την Κηφισιά κατά την παρωδία της παράταξης Θωμάκου. Η απάτη του αυτή τιμωρήθηκε. Ο ίδιος γυρνάει σαν παρίας από θέατρο σε θέατρο, εκλιπαρώντας το κοινό να μη τους εγκαταλείψει, ο δε Θωμάκος ζει μέρες αντιδημοφιλίας, καταγεγραμμένος ιστορικά ως Δήμαρχος θεοσεβούμενος ψεύτης.  

Κι όμως ο Β. Αυλ-της, με το πείσμα του κακομαθημένου λογιστή τελευταίας κοπής, θέλει να επαναφέρει εκείνο το αποτυχημένο στυλ στη δημόσια ζωή. Ενώ το κοινό, αγανακτισμένο από αυτά τα καραγκιοζλίκια, τον εγκατέλειψε πανηγυρικά, αυτόν και τον κουμπάρο του Γ. Θωμάκο δείχνει  κολλημένος στις εποχές της δόξας του. Στη Ν. Κηφισιά, Στη Ν. Ερυθραία ή σε κάθε ταβερνείο με κάθε ευκαιρία διοργανώνει  διάφορα χάπενιγκ με έντονο τον χαρακτήρα του «ντου», αλλά με πολλή «λεβεντιά» και πολλά σπασμένα νεύρα, που θυμίζει τους λεονταρισμούς του όταν ταλαιπωρεί τη Κηφισιά. Νομίζει ότι κάνει «επανάσταση», αλλά απλώς υπενθυμίζει στους ψηφοφόρους  πόσο εύπιστοι και επιπόλαιοι υπήρξαν που τον στήριξαν.  

Στον αντίποδα αυτής της αδιόρθωτης και κυρίως ανεύθυνης μαγκιάς, ο Βασίλης Βάρσος δείχνει μια σπάνια –για το ποιον του ανδρός- ευθύνη και την σοβαρότητα ενός δημόσιου άνδρα. Κι αυτός εξαπατήθηκε από τον Χιωτάκη, αλλά δεν σφυρίζει κλέφτικα. Είδε το λάθος του και το κατάλαβε. Πρωτίστως ξέρει ότι με το μίσος και το διχασμό, δουλειά δεν γίνεται― ιδίως τώρα!  

Όλοι εκείνοι που τυχοδιωκτικά θέλουν να επαναφέρουν το διχασμό ανάμεσα στους Κηφισιώτες είναι πολιτικοί δεύτερης διαλογής και εκεί πρέπει να παραμείνουν. Υπάρχουν κι άλλοι κακοί πολιτικοί στο μπουλβάρ της Κηφισιώτικης σκηνής, οι πολιτικοί όμως όπως ο Βαγγέλης Αυλ-της είναι οι επικινδυνότεροι.- 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 13 Ιουνίου 2017 19:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.