ενημέρωση 8:34, 18 December, 2017

Το σύνθημα έπεσε - «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας»

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Τόσο καιρό, τόσο διάστημα γράφω στα άρθρα μου πόσο λίγοι είναι οι της παράταξης Θωμάκου, μη εξαιρουμένου του ίδιου, του Γιώργου Θωμάκου. Άνθρωποι που αναρριχήθηκαν στο ύπατο αξίωμα του πρώτου πολίτη της πόλης της Κηφισιάς από το πουθενά. Σε παλαιότερο άρθρο μου στο  είχα διορατικά αναφέρει.

"Έπεσαν από το πύργο του Άιφελ και προσγειώθηκαν στη καρέκλα του Δήμου Κηφισιάς".

Δίχως έρμα, χωρίς όραμα αλλά και δίχως ίχνος αγάπης για την πόλη της Κηφισιάς, ένα τσούρμο από ετερογενείς ανθρώπους, από ετερόκλητους αριβίστες, από άτομα που ένα πράγμα είχαν και έχουν στο μυαλό τους. Την αναρρίχηση με κάθε τρόπο, την ανάδειξή τους ως κύριοι παίχτες της ζωής της Κηφισιάς. Δίχως την παραμικρή έννοια για την πόλη, μόνο για τις δικές τους, τις προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες.

Η δημοτικότητα τους είναι μεταξύ φθοράς και διαρκούς κατάφορης πτώσης

Μόλις την περασμένη εβδομάδα εφημερίδα της πόλης έγραψε ότι ο Γιώργος Θωμάκος έχει πάρει τα μηνύματα των πολιτών, δεν είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία των Κηφισιωτών και ετοιμάζετε για κάθοδό του στο κεντρικό στίβο, σαν βουλευτής, ή κάτι άλλο, πρωθυπουργός ενδεχομένως, στη Λακωνία.

Ήταν άλλο ένα χτύπημα για τον Γ. Θωμάκο. Την ίδια μέρα τα διέψευδε με ανακοίνωσή του.

Τι δεν μας έχουν πει και τι ετοιμάζουν.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας έχει άκρως φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με τον επίσημο κουμπάρο, τον Βαγγέλη Αυλ-τη. Το λογιστικό του γραφείο κρατά τα λογιστικά βιβλία της εφημερίδας.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε,

η εφημερίδα, όπως και η άλλη εφημερίδα της Κηφισιάς είχαν πολύ καλές σχέσεις με τον Ν. Χιωτάκη, τον πρώην Δήμαρχο. Αλλάζοντας μετά από λίγο διάστημα και οι 2 εφημερίδες αγάπησαν το άρμα Θωμάκου και το αγκάλιασαν. Μαζί τα χρήματα από το ταμείο του Δήμου βεβαίως.

Γιατί αυτή η απότομη αλλαγή;

Τρέχουν να σωθούν είναι η πρώτη εξήγηση. Βλέπουν, το ξέρουν καλύτερα ότι το πλοίο Θωμάκου δεν τραβάει, μπάζει νερά, θα πάει αύτανδρο.

Υπάρχει και η άλλη εκδοχή, το σύνθημα έπεσε, και οι ίδιοι, ο Γ. Θωμάκος με τους συνεργάτες τους ξέρουν, το καταλαβαίνουν, όσο και κουτός, ανεγκέφαλος να είναι κανείς βλέπουν τα ποσοστά τους έχουν κατρακυλήσει σε μονοψήφιο νούμερο, δεν μπορεί να γίνουν χειρότερα.

Ετοιμάζονται για την μεγάλη μπάζα, την αρπαγή όχι των ασημικών αλλά των πάντων. Την πόλη όλοι τους, ή σχεδόν όλοι τους την έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει η μελάνη.

«Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας» Αφού δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί ξανά τέτοια ευκαιρία ας αφήσουμε τους καλούς τρόπους και ας φάμε ότι έχει απομείνει.

Το ξεπάγωμα της υπόθεσης «Αλάσκα» είναι ένα μόλις από αυτά. Αλλά το θέμα έχει πολλές αδιευκρίνιστες παραμέτρους. Κάποιος, ο Δήμαρχος το πλέον πιθανόν, να καταλήξει στη φυλακή. Θα δούμε το επόμενο καιρό τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από εκεί που ήταν αυστηρά και σαν δημοτικός σύμβουλος ήταν όχι σε όλα, που δεν είχε δοσοληψίες,  να παίρνουν άδειες σε ρυθμό πολυβόλου. Το ίδιο και οι χρήσεις γης.

Η ατζέντα Θωμάκου έχει ανοίξει για τα καλά. Το μεγάλο φαγοπότι αρχίζει δίχως ίχνος ντροπής. Ξεδιάντροπα.

Σκεφτόμουν πόσο πικραμένοι, αηδιασμένοι, μπαϊλντισμένοι με την Δημαρχία Χιωτάκη ήταν οι Κηφισιώτες που προτίμησαν να ψηφίσουν ένα ξένο σώμα, ένα άνθρωπο άσχετο με τα προβλήματα, το παρελθόν, την ιστορία της Κηφισιάς, τον Γ. Θωμάκο. Έκαναν, προτίμησαν  για Δήμαρχο αυτόν που μετά βίας την πρώτη Κυριακή πήρε 26%.-  

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 01 Αυγούστου 2017 20:10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σκόρπιες σκέψεις Αντίο φίλε »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.