ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

4 χρόνια περίπου πριν, επι Δημαρχίας Χιωτάκη ανακοινώνει ένα κληροδότημα της μακαρίτισσας Πατρούλας Μίχλ Καμπάνη. Ένα ακίνητο μεγάλο, στο τμήμα της παραδοσιακής Κηφισιάς έκτασης 3,5 περίπου στρεμμάτων με μια μονοκατοικία. Το αφήνει στη διαθήκη της στο Δήμο Κηφισιάς, με την υποχρέωση να το διαθέσει για όποιες ανάγκες έχει ο Δήμος.

Λίγο πριν τις εκλογές κάνει εγκαίνια για την λειτουργία ΚΑΠΗ στο χώρο. Όχι να μεταφέρει άλλα που ήδη λειτουργούσαν, αλλά νέα. Όχι να συμμαζέψει τα οικονομικά του Δήμου, αλλά να τα επιβαρύνει. Σημειωτέων μέσα στη καρδιά της κρίσης.

Πέρασε ο καιρός, τα γεγονότα διέψευσαν κατηγορηματικά τον Ν. Χιωτάκη, ο νέος Δήμαρχος Γ. Θωμάκος έχει έλθει με νέες φρέσκιες ιδέες και προσπαθεί «να τετραγωνίσει το κύκλο» Όχι δεν θα γίνει ΚΑΠΗ αλλά Δημοτικός παιδικός σταθμός, από αυτόν έχει ανάγκη η πόλη.

Αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι, ανακαίνιση, προϋπολογισμός 492.000 ευρώ. Μάλιστα αυτά τα χρήματα για το ξεκίνημα, το «κολατσιό» Τελείωσαν επιτέλους οι εργασίες, αν τελείωσαν, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Το ακίνητο 3,5 στρεμμάτων με την τεράστια βίλα μένει άπραγο και περιμένει. Όπως και τα παιδάκια που δεν έχουν που να πάνε.

Το ακίνητο αυτό δεν είναι το μόνο, δεκάδες τέτοια ή παρόμοια ακίνητα μένουν άπραγα και σαπίζουν. Τα ακίνητα όμως δεν ψηφίζουν, ούτε έχουν συγγενείς να αρπάξουν καμιά ψήφο. Προτιμούν οι τέως και οι σημερινοί να ενοικιάζουν ακίνητα τρίτων αντί να χρησιμοποιούν τα ιδιόκτητα.

Ωραίοι νοικοκύρηδες, να τους καλέσουμε να μας αξιοποιήσουν την περιουσία μας.

Θα πει κάποιος, ναι αλλά το έφτιαξαν, φάγανε, φάγανε που έλεγε και ο χωρικός στο Μαυρογιαλούρο, αλλά το ακίνητο τα έφτιαξαν.

Η μακαρίτισσα η κ. Μίχλ είχε προνοήσει, τους ήξερε τι σόι κοράκια μαύρα ήταν, είχε βάλει ρητή διαταγή, ότι αν δεν το χρησιμοποιήσουν εντός εύλογου χρόνου θα έχαναν το τεράστιας αξίας ακίνητο.

Για αυτό και μόνο το λόγο το ακίνητο θα λειτουργήσει κάποια στιγμή, δεν θα έχει τη τύχη τόσων άλλων παρατημένων ακινήτων, μόνο για αυτό.

Διαβάζω σήμερα ένα post στο

«παιδικός σταθμός κόσμημα φτιάχτηκε ολοκαίνουργιος στη Γλυφάδα»

Εν τω μεταξύ Χιωτάκης και Θωμάκος, ο πρώην και ο σημερινός, μια από τα ίδια, πάρε τον ένα χτύπα το άλλο, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.-                  

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 19:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.