ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

Δημοσιογραφικές κωλοτούμπες

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Αρέσει σε μας τους σχολιαστές, αρθρογράφους να σχολιάζουμε τις κωλοτούμπες των πολιτικών. Αρέσει σε όλους αυτό, άλλωστε. Είναι ενός είδους απόλαυση να παρατηρείς τον Καλό που... αλλαξοπίστησε, τον «αριστερό» Βάρσο που αγάπησε τον μισητό Χιωτάκη, τον Τσούλο που βρέθηκε από τους «ψεκασμένους» στον θρησκευόμενο Θωμάκο κ.ο.κ.

Θα είχε περίσσιο ενδιαφέρον ωστόσο, αν όλοι εμείς οι σχολιαστές, κάναμε και ενός είδους αυτοκριτική. Να μετράγαμε πόσοι δημοσιογράφοι παρότι ως μη όφειλαν (οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να βρίσκονται απέναντι και όχι μαζί με την εξουσία), έκαναν ανάλογες θεαματικές κωλοτούμπες. Πώς, από τα άλλοτε κραταιά ονόματα εξουσίας (Βάρσος-Χιωτάκης), είδαν το φως το αληθινό στον συνεταιρισμό. Ή και με αντίστροφες πορείες, αν και αυτή που παρατηρείται στις ημέρες μας είναι η πρώτη τάση, αφού ο Γ. Θωμάκος είναι τώρα στην εξουσία, εκεί υπάρχει το «μέλι». 

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφερθώ σε ονόματα, πιστεύω πως δεν πρέπει να υιοθετήσω μια λογική κουτσομπολιού με ονοματολογία. Άλλωστε, δεν έχω ν' αποκαλύψω κάτι φοβερό. Όλοι διαβάζουμε εφημερίδες ή sites, βλέπουμε τηλεοράσεις ή ακούμε ραδιόφωνα. Άρα, όλοι θα έχουμε παρατηρήσει πως άλλοτε φίλα προσκείμενοι στις παρατάξεις του Χιωτάκη ή της συνδιοίκησης αργότερα, σήμερα εμφανίζονται Θρησκευόμενοι. Άνθρωποι που, πριν από λίγα μόλις χρόνια, κατακεραύνωναν τον «επιπόλαιο Βάρσο» και υποστήριζαν με θέρμη τις  πολιτικές Χιωτάκη, σήμερα κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Υπάρχουν και τα γραπτά που μένουν και τα βίντεο επίσης. Η τεχνολογία βοηθάει πολύ σ’ αυτό. Απλά γκουγκλάρεις το όνομα κάποιων σημερινών αντι-Χιωτακικών και φίλων Θωμάκου και θα το βρεις πολύ ενδιαφέρον.

Το κακό είναι, πως η πλειονότητα των πολιτών ή έχει κοντή μνήμη ή δεν έχει διάθεση να ψάχνει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των πληρωμένων, επικίνδυνων κονδυλοφόρων. Με αποτέλεσμα να γίνονται ισοπεδωτικές γενικεύσεις. Γιατί, υπάρχουν και οι συνεπείς, που όμως πέφτουν θύματα των καιροσκόπων. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ταυτίσω για παράδειγμα άτομα, τα οποίοι (ανεξάρτητα αν διαφωνείς ή συμφωνείς μαζί τους), κράτησαν μια συνεπή στάση όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που ο αριστερός Γρηγοράκος, εκδότης της αμαρτωλής και φιλοχρήματης, τιποτένιας εφημερίδας, με διάφορους νεόκοπους φίλους Θωμάκου, οι οποίοι άρχισαν την προσέγγιση με η παράταξη έκανε το κόλπο γκρόσο που πήρε από τα νύχια Χιωτάκη της τελευταία στιγμή τη Δημαρχία. Και το οποίο έγινε θεαματικά γρήγορα, αστραπιαία. Όσο αστραπιαία έβλεπες παλιότερα ΠΑΣΟΚους να μετατρέπονται σε Νεοδημοκράτες ή το αντίστροφο.

Είναι προφανές πως η κρίση είναι γενικευμένη, δεν θα μπορούσαν οι δημοσιογράφοι να αποτελούν την εξαίρεση. Προφανές επίσης είναι όμως, πως οι δημοσιογράφοι διαχειρίζονται έναν τομέα, αυτόν της πληροφόρησης, που παίζει κρίσιμο και σημαντικό ρόλο, ειδικά σε τέτοιες εποχές...

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 19:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.