ενημέρωση 5:48, 23 March, 2018

Ποιος σας ζήτησε να μπείτε στη παράταξη Χιωτάκη κ. Βάρσο;

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ο Βασίλης Βάρσος δεν αγαπά «το συνεταιρισμό» και δεν το κρύβει. Δεν τον ενθουσιάζει επίσης η ιδέα των προσωπικών εκπτώσεων που θα προϋπέθετε μια Δημαρχία ως δεύτερο βιολί.

Ενθουσιάζει όμως τις, τοπικές διαπλοκές – τα ισχυρά συμφέροντα, τις συστημικές τοπικές εφημερίδες, οχήματα προπαγάνδας σε Κηφισιά, που η παράταξη Χιωτάκη έχει κρυμμένα καλά στα εσώψυχά της επίσης. Και στη βούληση και τα σχέδια αυτών των κέντρων δεν θα έλεγε ποτέ «όχι» ο κ. Βάρσος, όσο κι εάν ονειρεύεται το… μεγάλο, α λα Χιωτάκη come back.

Σ’ αυτά ακριβώς τα «lobbies» και τα κέντρα απάντησε χθες το βράδυ από τη ομήγυρη ο Βασίλης Βάρσος, «καίγοντας» για μια ακόμη φορά τα – αναζωπυρούμενα - σενάρια περί νέας μεγάλης –από παλιά φθαρμένα υλικά- παράταξη και διαμηνύοντας ότι «στην Κηφισιά τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το Παλάτι».

«Σας ζήτησε κανείς να μπείτε στη παράταξη Χιωτάκη κ. Βάρσο; Ή μήπως νοσταλγήσατε την περίοδο των παχιών αγελάδων Χιωτάκη

Το μήνυμα Χιωτάκη κρίθηκε αναγκαίο μετά το νέο μπαράζ διαρροών, δημοσιευμάτων και υπόγειων κινήσεων που, κατά τον Βάρσο αλλά και Χιωτάκη πρακτικές, έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της διοίκησης Θωμάκου και τη μετάβαση σε πιο «διαχειρίσιμα» σχήματα εξουσίας.

«Η θρησκευτική παρένθεση δεν τους βγήκε, οπότε επαναφέρουν στο τραπέζι το plan B της συναίνεσης Χιωτάκη-Βάρσου. Θέλουν μια νέα Δημαρχία Χιωτάκη, ει δυνατόν και με έναν νέο… Χιωτάκη ως επικεφαλής», λέει στέλεχος και φίλος της υπο-ομάδας Βάρσου που συνομιλεί συχνά πυκνά με τον πρώην Δήμαρχο.

Στο Μέγαρο Διονύσου & Μυρσίνης θεωρούν ενδεικτικό των προθέσεων, των σχεδιασμών αλλά και της πίεσης που θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα και τα χθεσινά δημοσιεύματα διάφορων εξαρτώμενων από τη πλευρά Χιωτάκη blocks – δημοσιεύματα που ουσιαστικά ζητούν να φύγει από τον ιδιότυπο συνεταιρισμό ο Βασίλης Βάρσος και η ομάδα του και προτείνει ως «εναλλακτικούς εταίρους» τους ανεξαρτοποιημένους από την παράταξη Θωμάκου.

Υπάρχουν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις στα σχέδια που εξυφάνουν και έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τα εν λόγω σχέδια χθες το βράδυ στη Κηφισιά μιλώντας μεν για την ανάγκη «μεγάλων συναινέσεων», αλλά διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρονται «σε Δημαρχία ενότητας». Ωστόσο, είναι γνωστό και απολύτως δημόσιο το πυρετώδες «lobbying του συμμετοχής του Βάρσου στην «νέα Δημαρχία».

Η τακτική του «σχεδίου ανατροπή», σύμφωνα με γνωρίζοντας παράγοντες, εστιάζει αυτή τη φορά στην εσωτερική ρήξη. Εξ ου και η υπερμεγέθης προβολή από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης των μεγαλύτερων, μικρότερων, έως και… ανύπαρκτων διαφωνιών εντός της διοίκηση Θωμάκου – μια προβολή, πάντως, που κύκλοι του Βάρσου σημειώνουν ότι θα πρέπει να ανασχεθεί και μέσω της αυτοσυγκράτησης των πολυφωνικών απόψεων.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η χθεσινοβραδινή αναφορά του πρώην Δήμαρχου και την «ανατροπή Θωμάκου». Είναι μια αναφορά που παραπέμπει στα δραματικά διλήμματα αυτής της περιόδου και στον ρόλο που έπαιξαν τόσο οι Θωμάκος και Χιωτάκης.

Στο μέγαρο Διονύσου θεωρούν ότι και τώρα οι προσπάθειες πολιτικής αποδυνάμωσης της διοίκησης θα χτιστούν πάνω σε σκληρά διλήμματα: «Το νέο μότο είναι πως η Δημαρχία Θωμάκου θα αναγκαστεί να πάει από τον έντιμο συμβιβασμό στον επώδυνο συμβιβασμό. Τον οποίον δεν θα μπορέσει να αντέξει. Κάτι τέτοιο δεν θα υπάρξει όμως, όπως δεν υπάρχουν και ρήγματα στην Διοίκησης Θωμάκου, λένε οι ίδιες πηγές.

Κι’ άλλα θα συμπλήρωνα εγώ, η διοίκηση Θωμάκου έχει καταντήσει σας παλιό ξεχαρβαλωμένο σουρωτήρι, χάνει από παντού.

Οι επόμενες μέρες όμως, ή το πολύ εβδομάδες, θα είναι εκείνες που θα μετρήσουν τελικά την απόσταση ανάμεσα στον «έντιμο» και τον «επώδυνο» συμβιβασμό. Και μαζί και τις πολιτικές και κοινωνικές αντοχές στις πάσης φύσεως, και προέλευσης, πιέσεις.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 20:20
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δημοσιογραφικές κωλοτούμπες Σκόρπιες σκέψεις »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.