ενημέρωση 11:07, 12 December, 2018

Πάμε Κηφισιά το 2018 με ένα σαράβαλο του 70

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας 

Ένα μεγάλο γεγονός έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στη πόλη μας.

Ένα τσίρκο έχει κάνει την εμφάνισή του στη Κηφισιά. Τσίρκο μου λέει φίλος στη Κηφισιά, είναι αλήθεια;

Ναι είναι γεγονός αξιομνημόνευτο και πρωτόγνωρο για τη Κηφισιά.

Με τα μεγάφωνα στη διαπασών, το αυτοκίνητο να τριγυρνά μέσα στη Κηφισιά και να φωνάζει ο τελάλης, ελάτε να δείτε το υπερθέαμα, το παιδί θαύμα και το κορίτσι λάστιχο.   

Τσίρκο λέει και κοιταζόμαστε όλοι, πόσο προχωρημένοι είναι τέλος πάντων οι Δημαρχαίοι μας; Πόσο ανοιχτά μυαλά, πόσο Ευρωπαίοι έχουμε γίνει με το Δήμαρχό μας Γ. Θωμάκο;

Αλλά ας αφήσουμε κατά μέρος της όποια διάθεση για χιούμορ. Γιατί δεν είναι άξιο λόγου να συζητάς σοβαρά για την επίσκεψη του τσίρκου στη Κηφισιά.

Μικρό παιδάκι ήμουν τη τελευταία φορά που αντίκρυσα το τσίρκο στη Κηφισιά. Δεκαετία τέλη 70 αρχές 80. Τότε είχε στήσει τη σκηνή του ανάμεσα στη Εθνική Τράπεζα και το σημερινό πάρκινγκ, στη πλατεία πλατάνου. Λιγοστοί οι κάτοικοι τότε με μέσα σχεδόν ανύπαρκτα, τίποτε άλλο για διασκέδαση, δεν θυμάμαι αν είχε κυκλοφορήσει η ασπρόμαυρη τηλεόραση, μάλλον όχι.

Τα οικονομικά τότε σφιχτά, ήταν η μόνη διασκέδαση για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους.

Έκτοτε το τσίρκο εξαφανίστηκε και δικαίως, μπήκε η τηλεόραση στη ζωή μας, με τα καλά και τα άσχημα, άλλαξαν και οι συνήθειες μας.

Σήμερα με την τηλεόραση και ειδικά με το διαδίκτυο έχουμε αλλάξει σαν κοινωνία. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα μαζί με την τεχνολογία. Μηνύματα, κοινωνικά δίκτυα, Facebook, Twitter με ένα κλικ. Σήμερα όλοι μικροί μεγάλοι με ένα κινητό ή tablet ή laptop έχουμε ολάκερο τον πλανήτη στα χέρια μας.

Σήμερα με το internet, τα έχεις όλα την στιγμή που εσύ επιλέγεις. Οι ταχύτητες με τις οποίες μαθαίνουμε τα γεγονότα που έχουν συμβεί στη άλλα άκρη του κόσμου.

Και όμως οι άρχοντες την πόλης επέλεξαν να μας προσφέρουν μεσαιωνικό τρόπο διασκέδασης.

Δεν νομίζω ότι θα είναι πολλοί που συμφώνησαν για το θέμα του τσίρκο. Εκτός ασφαλώς για τον σεβαστό μας Δήμαρχο και τον κουμπάρο του. Μόνο αυτοί σαν χαρακτήρες θα επέλεγαν αυτό τον αναχρονιστικό τρόπο διασκέδασης για τους πολίτες της Κηφισιάς.

Εκτός αν κάνω τελείως λάθος και η επιλογή είναι θέμα «απλής και άδολης αρπαχτής» Γιορτές έρχονται ένα εξτραδάκι δεν είναι άσχημο. Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά πότε μην σκέφτεσαι φωναχτά. Υπάρχουν και αυτοί.

Προς το παρόν ας βολευτούμε με κοκ ή πετρέλαιο για τη σόμπα πετρελαίου, σήματα καπνού σαν τους ινδιάνους για μηνύματα και την διασκέδασή μας στον άξιο μας Δήμαρχο Γ. Θωμάκο.

Και για τα μικρά παιδιά ας βολευτούν με το φιδάκι τα αγόρια και η κλασική κούκλα για τα κοριτσάκια.

Εύγε, μπράβο Δήμαρχε Γ. Θωμάκο, μας χαρίζεις αν μη τι άλλο άφθονο γέλιο και εις ανώτερα.-   

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 19:28

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.