ενημέρωση 6:04, 11 December, 2018

Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

«Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»

 (Μενέλαος Λουντέμης)     

-Έλα να σου πω νέα, τι έκανε «ο δικός σου», ο Θωμάκος, μου λέει ο φίλος μου Κώστας. Να δεις μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φθάσει η γαϊδουριά, η ιδιοτέλεια.

-Ότι και να μου πεις το πιστεύω, μέχρι να καθαρίζει τους δρόμους, που λέει ο λόγος, είναι ικανός, αλλά πες μου τι έκανε πάλι το αστέρι μας;

-Χτυπάει το τηλέφωνο προχθές και είναι μια κυρία, ευγενική και τι μου λέει. Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος υπέγραψε το αίτημά σας για το επίδομα βαριάς αναπηρίας.

-Άντε με το καλό του απαντώ, όλο τον κατηγορείς.

-Κάτσε να ακούσεις, τα δικαιολογητικά μόνο κατατίθενται μέσω των Δήμων για να μην επιβαρυνόμαστε εμείς με κινητικά προβλήματα στα κεντρικά του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, μόνο για αυτό το λόγο.

-Καλά και γιατί ο Θωμάκος λέει ότι υπέγραψε;

-Δεν καταλαβαίνεις ο κόσμος δεν ξέρει ότι τα χρήματα αυτό τα δίνει το Υπουργείο Πρόνοιας. Θα τους πάρουμε τηλέφωνο ότι υπέγραψε ο Θωμάκος και μετά θα ζητάμε την ψήφο. «Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»  

-Δεν μπορώ να το πιστέψω, τέτοιο κατάντημα, τόσο χαμηλά, τόσο τους έχει διαφθείρει η καρέκλα, η μάσα, τόσο πολύ. Τόσο άρπαγας, πλεονέκτης, τόσο χαμερπής, νισάφι.

Είσαι όμως σίγουρος;

-100%, ρώτησα από πριν, ο Δήμος Κηφισιάς τα μόνα χρήματα του Δήμου είναι ένα βοήθημα 100 ευρώ τα Χριστούγεννα, τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα πάσης φύσης βοηθήματα τα δίνει η Φωτίου, δηλαδή το Υπουργείο Πρόνοιας.

-Πόσο αναξιοπρεπείς, πόσο τελευταίοι, ποταποί, παλιάνθρωποι; Οι κατάλληλες λέξεις, εκφράσεις ταιριάζουν μόνο στη Τρούμπα μόνο που οι άνθρωποι εκεί έχουν και λίγο φιλότιμο.

-Για σε αυτό πήρα, να τα γράψεις μήπως και ξυπνήσουν όσοι κοιμούνται ακόμη. Όλο σανό σανό κοιμόμαστε και επιπλέουν τα αποβράσματα, οι τελευταίοι της κοινωνίας, τα τέρατα. Άθρωποι χωρίς υπόληψη. Παίζουν με τις αξίες, τις ανθρώπινες αδυναμίες. Είναι εξωφρενικό.

-Κώστα μου θα τα γράψω, αλλά περίμενε το μεγάλο νέο μπαμ την άλλη εβδομάδα. Θα τρέχουν να βρουν λαγούμι να κρυφτούν.

-Μπα, δεν νομίζω, αυτοί τους φτύνεις και λένε ψιχαλίζει, να ντραπούν τα ψέματα;  

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 19:42

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.