ενημέρωση 10:33, 18 August, 2018

«Από τα μετρημένα τρώει ο λύκος»

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Καλό και χρήσιμο είναι να θυμόμαστε τις παλιές παροιμίες. Ιδίως τώρα, που το μέτρημα των αμνοεριφίων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της Δημαρχίας Θωμάκου, καλό είναι να θυμηθούμε και την άλλη παροιμία: «Καλομελέτα κι έρχεται»...

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη

Όλοι οι πολίτες και της Κηφισιάς ασχολούμαστε με το μεγάλο σκάνδαλο στο χώρο της υγείας.

Και πως θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Όλοι, άπαντες διψάμε μα μάθουμε λεπτομέρειες για την πλήρη, όπως φαίνεται, σήψη ενός μεγάλου και διεφθαρμένου μέρους της κοινωνίας.

«Οι κύριοι» αυτοί, τρομάρα τους του αποκαλώ και κύριους, οι απαράδεκτοι, τα αποβράσματα της κοινωνίας που κατείχαν τα κλειδιά της πολιτικής ζωής του τόπου πιάστηκαν, από ότι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις «με την γίδα στη πλάτη»

Ένας λαός ψυχορραγούσε, δεν είχε τα απαραίτητα προς το ζειν, δεν μπορούσε να προμηθευθεί εκτός του απαραίτητου φαγητού και τα φάρμακά του.

Όλοι διψασμένοι κρεμόμαστε άλλοι από τις τηλεοράσεις που ακόμα οι συνήθεις ύποπτοι παπαγάλοι, μέρους του συστήματος της διαφθοράς εξακολουθούν να κάνουν αυτό που τόσα χρόνια κάνουν. Να παραπληροφορούν κατά το δοκούν τους πολίτες με αναμασημένα λόγια.

Όσοι μπορούμε και ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο, υπάρχουν και φωνές ανεξάρτητες, σοβαρές.

Μάσα σε αυτό το ορυμαγδό των εκατέρωθεν πληροφοριών βγαίνουν συνήθως τα πονηρά ποντίκια και κάνουν γιούρια στο «ταβλά με τα κουλούρια», ορμάνε και αρπάζουν ότι βρουν.

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται ή μια χιλιοειπωμένη ιστορία

Έτσι και στη Κηφισιά θέλει μεγάλη προσοχή τις παράξενες αυτές στιγμές.

Έχουμε άλλωστε αρκετά παραδείγματα λύκων μοχθηρών που με τη προβιά του ήσυχου αρνιού μεταμορφώνονται στο άψε σβήσε σε ανθρώπους με ένστικτα αρπακτικού λύκου, που δεν σέβονται, τι να σεβαστεί ο λύκος, τίποτα, ούτε  καν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Mην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, όταν ανθρωπόμορφα κτήνη έβαζαν τα λιγδιασμένα χέρια τους, από το κλέψιμο και την ρεμούλα σε ταμείο μικρών παιδιών του Δημοτικού, ότι θα το ξανακάνουν με την ίδια ευκολία.

Και όπως λέει η λαϊκή σοφία «ο λύκος από τα μετρημένα τρώει»- 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 19:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ίδωμεν Όταν ο Γ. Θωμάκος έγινε Δήμαρχος Κηφισιάς »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.