ενημέρωση 9:12, 25 September, 2018

Όταν ο Γ. Θωμάκος έγινε Δήμαρχος Κηφισιάς

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ο Θωμάκος ξεκίνησε από… Θωμάκος. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα όχημα συμφερόντων. Τώρα, με αυτή τις λαϊκιστικές κινήσεις, αποδεικνύεται υπο-παρόχημα τύπου Βάρσος.

Διάβαζα την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Θωμάκος για τον ανασχηματισμό της διοίκησης. Και επειδή τη βρίσκω μνημείο λαϊκισμού και πολιτικής υποκουλτούρας, την παραθέτω αυτούσια. Τα εντός παρενθέσεως είναι σχόλια δικά μου:

«Η οικογενειακή φωτογραφία της νέας –αλήθεια ποιας νέας-  διοίκησης Θωμάκου -δεν διαχωρίζει τη παράταξη, (τα ενώνει στην ίδια λέξη, πιο κίτρινος, πεθαίνεις…), αποτυπώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την ατολμία του κ. Θωμάκου να προχωρήσει στις μεγάλες τομές που επιζητά η κοινωνία. Αντί για νέα διοίκηση βλέπουμε ανακύκλωση στελεχών του σωλήνα της παράταξης (λίγες διοικήσεις έχουν συμπεριλάβει τόσα μη στελέχη της παράταξης), αγωνιστών των διαδρόμων εντός του Δημαρχιακού μεγάρου και εσωτερικές διευθετήσεις με ισχυρές δόσεις κωμωδίας (νέα σπόντα, για την καθιέρωση ως παραγόντων του Δήμου των Αυλίτη και Καλού). Η αυτονόητη αντικατάσταση εκείνων που δεν στήριξαν τις επιλογές του Δημάρχου δεν συνιστά τομή. Δυστυχώς, η πόλη στην πιο κρίσιμη στιγμή προχωράει με μια αδύναμη διοίκηση, κατώτερη των περιστάσεων (καμία αναφορά στη σύσταση ειδικής επιτροπής κατά της διαφθοράς. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί).

ΥΓ: Και βέβαια είναι άδικο που ο κ. Θωμάκος έκανε παράγοντα μόνο τον κ. Αυλίτη και όχι και τόσους άλλους ικανούς –ποιους- συνεργάτες, όπως υποσχέθηκαν οι κακές γλώσσες προσπαθώντας να τους πείσουν να επιστρέψουν στην «φωλιά» και να δώσουν εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο. Αρκετοί Δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν μάρτυρες του περιστατικού συμπαραστέκονται σιωπηλά τούτες τις ώρες». (ένα υστερόγραφο συνώνυμο του φτηνού κουτσομπολιού. Από τις λίγες φορές που ένα αμφισβητούμενο παραπολιτικό γεγονός μεταφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση παράταξης. Φανταστείτε, μόνο, τι ωραία παραπολιτικά σχόλια θα είχαμε, αν γνωρίζαμε τα παραλειπόμενα της συνάντησης Θωμάκου με τους υπόλοιπους, δημοτικούς συμβούλους και μη τις ημέρες που ετοίμαζαν το «πραξικόπημα» και τον προάλειφαν για τα άχρηστα).

Ο Θωμάκος ξεκίνησε από… Θωμάκος. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για παρωχημένο όχημα συμφερόντων. Τώρα, με αυτή τη λαϊκιστική ανακοίνωση επιπέδου Βάρσου ή Χιωτάκη, αποδεικνύεται υπο-όχημα συμφερόντων.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 19:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Από τα μετρημένα τρώει ο λύκος» Τρίζει ο καναπές »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.