ενημέρωση 9:12, 25 September, 2018

Τρίζει ο καναπές

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Μα η ζωή είναι μικρή και κάνει κύκλους. Ακόμα και ο πιο δυνατός, ακόμα και ο πιο διεφθαρμένος, άντρας ή γυναίκα -με μαθηματική ακρίβεια- θα δημιουργήσει μόνος του, πατώντας μια πεπονόφλουδα, τις συνθήκες που θα τον -ή την- εξοντώσουν.

Ήδη πολλές επιχειρήσεις και των εφημερίδων έκλεισαν και άλλες είναι έτοιμες να φαλιρίσουν. Οι επιχειρηματίες που τις στήριζαν με μαύρα λεφτά, με εκβιασμούς, την χειρότερη απ’ όλες τις μορφές παλιανθρωπιάς αναγκαστικά θα τις εγκαταλείψουν και πολλοί θα μείνουν άνεργοι και ορφανοί.

Ήρθε ο καιρός οι δημοσιογράφοι να πουν όχι στις «προμελετημένες» ενέργειες που τους αναγκάζει να δεχτούν και που μόνο την παλαιοκομματική εξουσία εξυπηρετούν. Να ανοίξουν το στόμα τους.

Να σπάσει το σπυρί που έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις. Δεν πρέπει να φοβούνται μηνύσεις και αγωγές γιατί θα είναι τόσοι πολλοί και δυνατοί και θα έχουν τον κόσμο με το μέρος τους, ώστε οι απέναντι θα λιγοψυχήσουν.    

Για όποιον δεν κατάλαβε, μιλώ για μια πλήρη ανατροπή του πυρήνα της διαφθοράς, δίχως όπλα, στρατηγούς, μπάτσους, πολιτικούς και συμφέροντα.

Δίχως Αριστερούς, Δεξιούς, φασίστες, κεντροαριστερούς, κομμουνιστές, Μ.Α.Τ, σπρέι, μολότοφ, αίμα, πλαστικές σφαίρες, φωτιές σε καταστήματα και τράπεζες, σπασμένες βιτρίνες και μάρμαρα.

Μιλώ για το φωτεινό άλμα που θα αρχίσει από τον γνώριμο και αναπαυτικό καναπέ και θα διαδοθεί με ηλεκτρονική ταχύτητα στο facebook, το twitter, τα blogs, μέσω Google, Flickr, RSS, You tube, Yahoο.

Ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος σε έναν πλασματικό φόβο. Αν, όμως, βρει το θάρρος και τη δύναμη να τον κοιτάξει κατάματα θα τον αποδυναμώσει αυτόν τον φόβο και με τον τρόπο αυτόν θα αποδεσμευτεί φως.  Όχι το φως που υπόσχονται οι υπεύθυνοι της καταστροφής, αλλά το φως που αφορά όλους.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό, θα κυριαρχήσουν αγριοφωνάρες αντί για επιχειρήματα, πολιτική υστερία αντί για πολιτική εισήγηση, αναμέτρηση στην ικανότητα διέγερσης των κατώτερων ενστίκτων του εκλογικού σώματος. Η ραγδαία κάθοδος κάνει επιτακτική την ανάγκη για μια απάντηση ψύχραιμη, ορθολογική, συγκροτημένη και απαλλαγμένη από εξατομικευμένους σχεδιασμούς. Αυτό το γνωρίζουν όσοι θεωρούν πως κρατούν τα κλειδιά του κάστρου και οργανώνονται.

Όλη αυτή η τεράστια αλυσίδα της ελεύθερης έκφρασης που μας προσφέρει η ηλεκτρονική εποχή δεν μας παρέχεται τυχαία:

Οφείλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά και να την εκμεταλλευτούμε για να περάσει πια η κοινωνία μας η Κηφισιά μας σε μια καινούρια εποχή.- 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 19:18

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.