ενημέρωση 9:12, 25 September, 2018

Είμαι γάιδαρος - Παρκάρω όπου γουστάρω μέσα στη Κηφισιά

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Ποιοι δρόμοι της Κηφισιά είναι οι «πρωταθλητές» στη γαϊδουριά των οδηγών

Αντικοινωνική στάθμευση αφορούσαν περισσότερες από τις μισές κλήσεις που κόβει η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία της Κηφισιάς, με αιχμή τη στάθμευση σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Σύμφωνα με τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε κλήσεις για παράνομη στάθμευση, σε ράμπες για πεζούς, ανάπηρους, άτομα με κινητικές δυσκολίες. Οι περισσότερες κλήσεις κόπηκαν από τον μήνα Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο.

Το 55,58% των κλήσεων αυτών αφορούν αντικοινωνική στάθμευση (πεζόδρομοι 20,4%, πεζοδρόμια 17,13%, ράμπες ΑΜΕΑ 8,7%, στάθμευση σε πλατείες 2,27%, σε διπλή σειρά 1,92% και σε γωνία 1,65%).

Όπως αναφέρει ο δήμος, ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αστυνομία στη μάχη κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης είναι ότι αυξήθηκαν κατά περίπου 60% οι κλήσεις.

Το θέμα όμως το αναγάγουν σε πόσο χρήματα βεβαιώσαν. Κάτι πολύ αντικοινωνικό. Δεν μπαίνουν στο κόπο να σκεφτούν αν υπάρχουν ράμπες, αν στις διαβάσεις έχουν τα πεζοδρόμια ειδικές εσοχές να μπορούν να περνούν και τα άτομα με αμαξίδια ή το πιο ευτελές αν υπάρχουν ειδικές διαγραμμίσεις.

Λίγο θέση αναπήρων, λίγο πεζοδρόμιο, παρκάραμε

Το 2017 αφαιρέθηκαν και πινακίδες από αυτοκίνητα, έναντι του 2016, σημειώνοντας αύξηση 23,3%. Η μεγάλη πλειονότητα των πινακίδων αφαιρέθηκε από δρόμους που υπήρχε σήμανση για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης (60,3%) και ακολούθως οι πεζόδρομοι με 36,2%.

Οι πρωταθλητές δρόμοι στη Κηφισιά είναι η Λεβίδου, Κολοκοτρώνη και η Λεωφόρος Κηφισιάς. Όσο για την Νέα Ερυθραία η Ελ. Βενιζέλου και Χαρ. Τρικούπη

Σχετικά με τους δρόμους που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη παραβατικότητα, στην πρώτη θέση στη βεβαίωση παραβάσεων παραμένει η οδός Λεβίδου όπου αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από τα οχήματα και στην πρώτη πεντάδα ακολουθούν η οδός Κολοκοτρώνη, η Λεωφόρος Κηφισιάς, η Χαρ. Τρικούπη και η Εμμ. Μπενάκη. Σημαντική είναι η επιχείρηση να προστατευθούν οι πεζοί και ο δημόσιος χώρος στο Εμπορικό Τρίγωνο της Κηφισιάς, όπου ο δήμος Κηφισιάς αδιαφορεί για την υποβάθμιση του και δεν επιχειρεί καμία παρέμβαση αποκατάστασης και αναβάθμισής του, κάνοντας τον τελευταίο δυο χρόνια για μηδενικές παρεμβάσεις.

Ελεγχόμενη: «Κατάληψη» θέσεων μονίμων κατοίκων από έναν στους τέσσερις

Σε ό, τι αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι σημειώθηκε οριακή μείωση στις βεβαιώσεις παραβάσεων σε σχέση με παλαιότερα. Σε ό, τι αφορά τις παραβάσεις σε δρόμους ελεγχόμενης στάθμευσης, σημειώνεται ότι το 55% αφορά τη μη καταβολή αντιτίμου, το 23% στάθμευση σε θέσεις μονίμων κατοίκων και το 7% αφορά στην υπέρβαση του χρόνου στάθμευσης.

Η Δημοτική Αστυνομία δεν βεβαίωσε παραβάσεις στα ζητήματα των πεζοδρομίων, ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες και ΑΜΕΑ. Ένα τομέα που είναι κυριαρχικός για τα ίσια δικαιώματα των πολιτών.

Εν κατακλείδι από το πόσο νοιάζονται οι πολίτες αλλά και Δήμος για τον ευαίσθητο αυτό τομέα καταδεικνύει τι πολιτισμό έχουμε σαν άνθρωποι αλλά και σαν σύνολο. Σε αυτό το τομέα ο Δήμος Κηφισιάς παίρνει «βαθμολογία» κάτω του μετρίου, θα έλεγα ότι μένει μετεξεταστέος.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 19:32

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.