ενημέρωση 5:11, 18 March, 2019

Αρχίζει το ματς – με έπαθλο την Κηφισιά

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Η συζήτηση για την ψήφιση του εκλογικού νόμου έχει ξεκινήσει. Μαζί με τις διεργασίες που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο γίνονται συζητήσεις, αποχωρισμοί, διαζύγια.

Έχει ξεκινήσει ήδη ο πλέον κρίσιμος ρόλος των κάθε είδους υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Η αρχή έχει γίνει με το νέο νόμο που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι το σχέδιο νόμου θα περάσει και μαζί πάμε σε νέο μοντέλο εκλογής Δημάρχων, αιρετών.

Μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης οι αιρετοί αμέσως άρχισαν τις διαβουλεύσεις.

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»  στη ταινία που ο Σπύρος Καλογήρου απειλεί με μαχαίρι τον Νίκο Κούρκουλο.

Έτσι κάπως σαν την ταινία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο νέος νόμος θέλει συνεργασίες. Δηλαδή δεν θα υπάρχει πια η υποχρέωση για ένα μίνιμουμ ποσοστό που θα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος. Αλλά το κυριότερο υπάρχει η αναλογικότητα. Τόσους ψήφους πήρες τόσους δημοτικούς συμβούλους θα πάρεις. Με δεδομένο ότι κανείς δεν πρόκειται να έχει αυτονομία οι συνέσεις, συνεταιρισμοί είναι απαραίτητοι.

Ήδη λοιπόν οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει.

Από το συνδυασμό του Δημάρχου Γ. Θωμάκου οι πρώτες «αποστασίες» έχουν δρομολογηθεί.

1. Χρήστος Καλός. Δεν είναι κάτι καινούργιο, ξανά είχε προσπαθήσει πριν 8 χρόνια να βάλει σαν υποψήφιος Δήμαρχος. Αλλά δεν ευοδωθεί η προσπάθειά του. Ήταν τόσο «καλά μελετημένη» η κάθοδός του που δεν βγήκε ούτε δημοτικός σύμβουλος. Στρατηγικοί σχεδιασμοί για κλάματα. Αλλά και πριν 4 χρόνια ήθελε να κατέβει σαν υποψήφιος Δήμαρχος, κόλλησε στη λάσπη που τόσα χρόνια ο ίδιος είχε παράγει. Βγήκε καταϊδρωμένος δημοτικός σύμβουλος ενώ τον περάσαν άλλοι πρωτοεμφανιζόμενοι. Με ένα ποσοστό αστείο. Το ίδιο προβλέπω να συμβεί και τώρα.

Έχει πάρει όρη και βουνά και ζητά στήριξη μέχρι από άλλους υποψήφιους Δημάρχους, δοκιμασμένους. Χτυπά πόρτες παντού. Είναι δε τόση η μανία του να «πάρει την ρεβάνς αλλά κυρίως τα ψιλά» που κάνει κινήσεις κωμικές, τραγικές.

 2. Λιανός. Ο πρώην αντιδήμαρχος στην παράταξη Θωμάκου από την Εκάλη όπου το μόνο που έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν η πρόσληψη «φίλης του» στον Κηφισέα. Ελέω Θωμάκου. Καμένος και καμένη προσπάθεια από χέρι.

Από το συνδυασμό Θωμάκου έχουμε 2 πουλέν στο δρόμο με την ελπίδα. Προς το παρόν

 3. Βασίλης Βάρσος. Ο πρώην Δήμαρχος ο οποίος σε μια κίνηση τακτικής επέλεξε να βάλει υποψηφιότητα με τον άσπονδο εχθρό του Νίκο Χιωτάκη για να μην χάσει επαφή με «την πελατεία» του. Ο μόνος που είναι σίγουρη η εκλογή του σαν δημοτικός σύμβουλος μαζί με άλλους 2 μπορεί και 3. Και τότε θα «πουλήσει το τομάρι του ακριβά» Θα διεκδικήσει μα καλή θέση στη Δημαρχία, αντιδήμαρχος, ενδεχομένως και Δήμαρχος εκ περιτροπής χώρια τα ανταλλάγματα.

 4. Κινήσεις στα μουλωχτά γίνονται και από τον Στάθη Κύρλο.

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη.

Και μένουμε στο μεγάλο ερώτημα. Τι θα κάνει ο αποδεκατισμένος Ν. Χιωτάκης. Από τον συνδυασμό του έχουν, αν έχουν, παραμείνει λιγότεροι από τους μισούς. Οι δικαστικές περιπέτειες μετά και την αυτοκτονία Ξενάκη έχει δυσχεράνει πολύ τους δύο άμεσα εμπλεκόμενους. Τον Ν. Χιωτάκη και τον Στάθη Κύρλο.

Ο Γιώργος Θωμάκος θα χορέψει το χορό του Ζαλόγγου, είναι βέβαιο.

Οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές έχουν γίνει και συνεχίζονται.

Το μέλλον στο τομέα Δήμαρχος Κηφισιάς είναι νωρίς ακόμα αν και οι πρώτες «ψιλές» πέφτουν σαν χαλάζι. Μαζί και άφθονο γέλιο με όλα αυτό τα στοιχεία που είναι για κλάματα.

Ίδωμεν.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 15 Μαΐου 2018 19:58

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.