ενημέρωση 5:11, 18 March, 2019

« η ψυχή βγαίνει το χούι δεν βγαίνει»

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Τούρκικη παροιμία

Με παίρνει τηλ. φίλος χθες και αφού συζητούσαμε για άσχετα θέματα έρχεται και στο κυρίως θέμα.

-Παρακολουθούσα συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου εχθές μου από το διαδίκτυο μου λέει.

-Χαράς το κουράγιο σου, ακόμη τους παρακολουθείς τόσα χρόνια αφού ξέρεις το σύστημα στο Δήμο πως λειτουργεί, δεν τους σιχάθηκες, δεν τους βαρέθηκες ακόμη.

-Όχι, ήταν ένα θέμα κοινού φίλου, γνωστού που πέρασε για προέγκριση ταβέρνας.

-που ήταν το σημείο που επικεντρώθηκες;

-δες το, έχει πολύ γέλιο, θα ξεχωρίσεις αμέσως ποιοι έχουν συμφέρον να λειτουργήσει και ποιοι όχι και γιατί.

Στη Συνεδρίαση της 23.5.18, θα καταλάβεις.

Λόγω ότι ο φίλος μου είναι βαθύς γνώστης των Δημοτικών θεμάτων άρχισα να το βλέπω.

Στα 20 με 30 λεπτά παρακολούθησης ξεγυμνώνονται όλα τα γνωστά σκηνικά που δεν ξέρεις να λυπηθείς που σιχαμένα ανθρωπάκια νομίζουν ότι κάτι κάνουν ή να γελάσεις.

Εν συντομία, ταβέρνα που λειτουργεί από το 30 περίπου στα Αλώνια, ζητά ξανά άδεια μετά από κλείσιμο λίγων μηνών λόγω άσχετων λόγων. Και προσπαθούν οι μεν να αποκλείσουν την συζήτηση για νέα άδεια, δηλ. τα μην ξαναλειτουργήσει τελείως και οι άλλοι που καλώς θέλουν να τεθεί σε λειτουργία.

Έφθασε μάλιστα ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος να πει ότι ενώ έχει χώρο για πάρκινγκ ότι η ταβέρνα χωράει περισσότερο κόσμο.

Και το αστείο είναι στα 50 μέτρα απόσταση λειτουργεί ταβέρνα με τριπλάσιο αριθμό καθισμάτων και πολύ μικρότερο πάρκινγκ.

Ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος ξιφουλκούσε εναντίον Κηφισιώτη γέννημα θρέμμα με ταβέρνα 70-80 χρονών παλαιότητας όταν στην Κηφισιά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα όλοι κοιτούν να τα φέρουν δύσκολα βόλτα.

Και ο Γ. Θωμάκος να μην εννοεί ότι πρέπει να λειτουργήσουν όλα όσα είχαν πρότερη χρήση. Να προσπαθεί με αυτή την οικονομική κατάσταση να κλείσει ακόμα ένα μαγαζί.

Ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος «τεχνηέντως» ξεχνά να αναφέρει τις 3 νέες άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έδωσε «σε προσωπικούς του φίλους», με αντάλλαγμα προφανώς τη «προσωπική τους φιλία»

Εκεί πήραν την άδεια αμέσως χωρίς πολλά - πολλά.

Έφθασε η ώρα της ψηφοφορίας και άρχισε το μεγάλο γέλιο. «το ξύλο» που έφαγε» ο Γ. Θωμάκος ήταν ανεπανάληπτο. Μόνοι υπερασπιστές του ήταν ο Βαγγέλης Αυλίτης, η Πόλυ η Αστερίου και 3-4 άλλοι αν θυμάμαι καλά. Η χρήση της άδειας πέρασε πανηγυρικά, ακόμη και νυν στελέχη της παράταξης Θωμάκου, στελέχη που δεν έχουν κάνει ακόμη γνωστό ότι δεν τον ακολουθούν, διαχώρισαν τη θέση τους υπέρ του αυτονόητου.

Ο Γ. Θωμάκος είναι ο διάτων αστέρας που θα μείνει αξέχαστος στη Κηφισιά ως ο μη έχων καμία επαφή με την Κηφισιά, τη πραγματικότητα.

Όλα στη ζωή είναι δανεικά κ. Θωμάκο, ήλθε η ώρα να περάσεις «από το ταμείο».-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 19:26
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Fly me to the end of life Υπαρκτός σουρεαλισμός »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.