ενημέρωση 5:16, 15 February, 2019

Μην πας να ψηφίσεις, θα πάει ο Βάρσος και ο Θωμάκος

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Σκέφτεσαι να μην πας να ψηφίσεις ε; Δεν βρίσκεις λόγο. Είναι μάταιο. Πιστεύεις πως όλοι είναι ίδιοι ή ακόμη χειρότερα πως είσαι προδομένος από αυτούς που πίστευες πως δεν είναι ίδιοι.

Ενδεχομένως έχεις κάποιο δίκιο.

Ποτέ δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτό προσπαθούν να κάνουν κάθε φορά που δεν καταφέρνουν να σε κάνουν να πας μαζί τους, να σε πείσουν πως και οι άλλοι  είναι σαν αυτούς. Έτσι περιορίζουν τη ζημιά που μπορείς να τους κάνεις τη μοναδική φορά ίσως που μπορείς να την κάνεις.

Ναι ξέρω, αυτή τη φορά η αποχή δεν θα έχει αντίπαλο τις παραλίες και τον ωχαδερφισμό. Δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που θέλουν να πάνε βόλτα, που χάνονται μέσα σε έναν ανόητο ευδαιμονισμό και μετά  τρέχουν να κατηγορούν τους άλλους (πάλι όλους τους άλλους και ίδιους) για όσα τους συμβαίνουν. Εσύ δεν θα πας γιατί πήρες την υπόθεση πάνω σου και πιστεύεις πως σε γέλασαν. Γιατί πίστεψες και δεν σε πίστεψαν. Γιατί θεωρείς πως ήσουνα το μεγάλο κύμα που μπορούσε να  γκρεμίσει όλο το σάπιο και παλιό και δεν σε σεβάστηκαν.

Ναι δεν έγιναν όσα περίμενες. Τέσσερα, πάμε στο πέμπτο χρόνο που είναι ο Γ. Θωμάκος Δήμαρχος, σε τόσο διάστημα δεν άλλαξε η Κηφισιά. Δεν γκρεμίστηκε η σαπίλα. Η Δικαιοσύνη συνέχισε να κλείνει το μάτι σε αυτούς που ήθελε. Δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι, δεν πήραν τα όνειρα εκδίκηση, δεν πήραμε και μεις . Είναι σκληρό και έχει την πικρή γεύση της απογοήτευσης.

Έχει όμως σημασία να απαντήσεις, να απαντήσουμε όλοι: δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν; Εξυπηρέτησαν συμφέροντα ή χάθηκαν σε ένα σύστημα που αγνοούσαν, πανίσχυρο και εκπαιδευμένο και χρειάζονται τώρα την ευκαιρία που ξέρουν; Έχει σημασία να απαντήσεις σε αυτό. Ακόμα και στα δικαστήρια, όταν δικάζουν σοβαρά εγκλήματα, εξετάζουν αν υπήρχε πρόθεση και δόλος για να αποφασίσουν. Πρέπει και συ να αναζητήσεις αν σε όσα έγιναν ή δεν έγιναν υπήρξε συνειδητή απόφαση για να γίνουν έτσι.

Η Ιστορία δεν προχωρά σε ευθεία γραμμή, ούτε και ακούει αυτόματα το δίκιο. Αν οι άνθρωποι πετύχαιναν εύκολα το καλό όλα θα ήταν διαφορετικά. Επίσης αν δεν απογοητεύονταν εύκολα.

Δεν υποστηρίζω πως την άλλη μέρα των εκλογών, θα φτιάξουν σίγουρα τα πράγματα. Υποψιάζομαι όμως πώς θα είναι, όταν κλείσεις την πόρτα στην ευκαιρία. Δεν θα διοικούν αυτοί που πιθανά να αδικείς αλλά αυτοί που σίγουρα σε αδίκησαν και θα σε αδικήσουν. Ο Βάρσος θα είναι εδώ ο Θωμάκος με όλο το συρφετό που τώρα θα έχει αποσυρθεί από τις εφημερίδες τις πιασμένες μέχρι το κόκκαλο για να μην καρφώνεται επίσης, η Χρυσή Αυγή θα κατηγορεί όποιον Κηφισιώτη βρει μπροστά της εκτός από τους χρηματοδότες της, εν ολίγοις θα τα έχουν καταφέρει κλείνοντας μια παρένθεση μόνο και μόνο γιατί και συ πίστεψες πως ο πολιτικός χρόνο μετριέται με αυτή την παρένθεση και μόνο.

Δεν είναι όλοι ίδιοι και το ξέρεις. Εσύ απλώς είσαι θυμωμένος.  Η αποχή είναι απόχη για να ξαναμπείς στη γωνία. Ναι, μπορείς και να μην πας να ψηφίσεις. Θα πάει όμως ο Αυλίτης.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 19:33

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.