ενημέρωση 5:16, 15 February, 2019

Ο φόβος τους, δικαίωση όλων μας, ελπίδα μας.

σκίτσο του Αρκά σκίτσο του Αρκά
Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

«Ο φόβος τους, ελπίδα μας» - Πανικός Θωμάκου

Οι κινήσεις Θωμάκου δείχνουν ξεκάθαρα κινήσεις πανικού. Γίνετε πλειστηριασμός ανακοινώσεων παροχών διευκολύνσεων όλα τα οποία είχαν ξεχαστεί. Όψιμα βρήκε τον χρόνο για τους συμπολίτες μας να κάνει ένα δείπνο στο πιο κεντρικό σημείο της πλατείας. Αργά δεν σκέφτηκε την κατάργηση των κατασχέσεων αφού δεν έμεινε κανένας χωρίς κατάσχεση ή πλειστηριασμό, δικές ήταν οι επιλογές. Διοργανώνει δεξιώσεις με γεύματα σε μικρό αριθμό συμμετεχόντων. Βρίσκει τον χρόνο για τους ξεχασμένους πολίτες. Πραγματοποιεί τα Μενάνδρεια με σπατάλη πολλών χιλιάδων για να διαφημίσει τι; Τι άλλαξε γιατί συνετελέσθει αυτή η μεταστροφή.

Όχι τόσο πάντως, όσο οι άλλοι, οι εκ του ασφαλούς ορμώμενοι, που αδυνατώντας να επικοινωνήσουν με την πραγματικότητα, εγκλωβισμένοι στην τρελή ευτυχία τους αφού ακόμα δεν έχουν στερηθεί το καθημερινό τους sushi  και τα εκκωφαντικά χαχανητά της επίπλαστης αυτοπεποίθησης τους, συντάσσονται ασμένως με οτιδήποτε αρπαχτικό προκειμένου να δείξουν την άνεση τους.

Καθήκον του δημοσιογράφου είναι να αποκαλύπτει όσα οι άλλοι θέλουν να κρύψουν, οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις. Τζώρτζ Όργουελ

Οι δημοσκοπήσεις έφερναν το Δήμαρχο Γ. Θωμάκο σε ποσοστά από 8 με 12%. Ο Αντώνης, που είναι πολίτης-κάτοικος της Κηφισιάς και ανήκει πολιτικά στη Ν.Δ., πιστεύει ότι μετά το όλο φιάσκο της παράταξης Θωμάκου θα κατρακυλήσει το ποσοστό της «θρησκευτικής οργάνωσης» πολύ κάτω από το 8. Μπορεί να έχει δίκιο. Εγώ από τη μεριά μου εύχομαι κάτι παραπάνω.

Στις επόμενες εκλογές η ιδιοτελής παράταξη να μείνει εκτός Δήμου. Δύσκολο, όχι γιατί μέχρι και σήμερα δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας διαλέγουν να τιμωρήσουν το πολιτικό κατεστημένο. Όπως υπογράμμισε και ο φίλος μου ο Αντώνης, «ο κόσμος περιμένει από τους πολίτες να ρίξουν τα χαστούκια στη διεφθαρμένη εξουσία που ευθύνεται για την ηθική, κοινωνική, εξαθλίωση».

Πού ήταν τα τελευταία χρόνια οι δήθεν οραματιστές πολιτικοί της Κηφισιάς όταν η παράταξη Θωμάκου έκτιζε το μεγάλο της κάστρο και προσκαλούσε νεαρούς «μαχητές» θολώνοντας το μυαλό τους και οπλίζοντάς τους με μίσος;

Η παράταξη Θωμάκου είναι προϊόν της απογοήτευσης των πολιτών από τις πολιτικές, Χιωτάκη, Βάρσου κλπ, αλλά και της ατιμωρησίας όλων εκείνων - πολιτικών και επιχειρηματιών - που ασκούσαν και ασκούν ακόμη εξουσία και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Το πολιτικό σύστημα και η επιχειρηματική ελίτ πιστεύουν ότι αν καταφέρουν και καλύψουν τις βρωμιές τους και τις βρωμιές ορισμένων «συναδέλφων» ο κόσμος θα ξεχάσει και εκείνοι θα επιβιώσουν βγαίνοντας μάλιστα και κερδισμένοι. Έκανε όμως λάθος εκτίμηση η πολιτική εξουσία και το μείγμα ανεργία, φτώχεια και συγκάλυψη πρόσθεσε οργή και κατέληξε σε φιάσκο.

Η παράταξη Θωμάκου, απομονωμένη από τος ευρύ λαϊκό έρεισμα δυστυχώς επιμένει να ποντάρει στους ίδιους επιχειρηματίες που συνέβαλαν στη διαφθορά του συστήματος αντί να ενεργοποιήσει νέες, υγιείς και άφθαρτες οικονομικές δυνάμεις. Κι ενώ ο Δήμος χρωστά εκατομμύρια ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζουν την ευρύτερη κοινωνία, αποζημιώνει στο ακέραιο τους μεγαλοεργολάβους και συνεχώς μεταφέρει δημόσιο πλούτο στα ίδια λογιστήρια που μας έριξαν στα βράχια. Αν καταφέρουμε να σωθούμε – που είναι δύσκολο – ο πλούτος της πόλης θα είναι συγκεντρωμένος στα χέρια καμιά δεκαριά -δικών μας- οικογενειών.

Αυτές οι σχεδόν «ολιγαρχικές» συμπεριφορές στα πλαίσια μιας κοινωνίας που συνθλίβεται από τις απανωτές αρπαχτές, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, την αποχαύνωση των –μερικών- υπαλλήλων και την ανεργία, συνέβαλαν στην άνοδο της παράταξης Θωμάκου, στην καλλιέργεια του μίσους. Μέσα σ' αυτό το κλίμα το περιβόητο αβγό του φιδιού άρχισε ήδη να γεννάει εκτρώματα και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο αλλά και στις ακραίες εκδηλώσεις θρησκευτικού θυμού των μελών της παράταξης Θωμάκου. 

Η διοίκηση Θωμάκου και οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της κοινωνίας μας, που μαζί διοικούν τη πόλη, πρέπει νομίζω να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να επικεντρωθούν στην ουσία του προβλήματος που αν δεν λυθεί έχει τη δυναμική να καταλύσει τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Να συνειδητοποιήσουν οι υγιείς δυνάμεις ότι κανένα άτομο, καμία οργάνωση και καμιά επιχείρηση δεν είναι ούτε too big, ούτε too dirty to fail! Χρειάζεται όμως τόλμη για την κάθαρση που θα συντελέσει αποτελεσματικά στον εξευμενισμό του πλήθους και ταυτόχρονα στην εξουδετέρωση του φασιστικού μορφώματος.

Υπάρχει κανείς τολμηρός;

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 07 Αυγούστου 2018 19:34

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.