ενημέρωση 6:03, 25 April, 2019

Σήμερα γα, σήμερα γάμος γίνεται

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Οι αθώοι δεν ντρέπονται και, οι ρουφιάνοι κολλάνε με ομοίους - Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Τελικά η ζωή, μερικές φορές, γίνεται εξαιρετική απρόβλεπτη. Αλλά το σοκ το μεγάλο δεν θα συγκλονίσει έναν άνθρωπο της μάζας. Θα το ζήσει αυτός που θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο της μοίρας. Που η εικόνα του, η κοινωνική του θέση του, η ζωή του όλη, δεν είχε ούτε ως υπόθεση εργασίας μια ρωγμή από όπου θα μπορούσε να εισχωρήσει η αμφισβήτηση, ο κίνδυνος, το όνειδος.

Έλα όμως που μπορεί να υπάρξει κάτι εξαιρετικά απρόβλεπτο και ικανό να οδηγήσει στην έκπτωση από τον παράδεισο. Και να κάνει την εικόνα σου θρύψαλα. 

Όπως συμβαίνει τώρα στη Κηφισιά τη συμφωνία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεταξύ του Δήμαρχου Γ. Θωμάκου και της Μ. Σαλματάνη Κεφαλά.

Ο Σάρτρ το έχει πει: Αναγνωρίζω ότι είμαι, όπως με βλέπει ο άλλος. Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος, οι άλλοι δεν πρέπει να μας δουν όπως όπως. Έτσι γυμνοί από τη δύναμή μας, γυμνοί σαν τους ανθρώπους του συρμού, θα μας δουν; Χωρίς την κοινωνική μας υπόσταση; Αυτό είμαστε εμείς; Έτσι θα μας δουν;

Ο ένας λοιπόν σκέπασε τη γύμνια της δύναμης του με το τίτλο Δημάρχου Κηφισιάς που κατέχει, η δε Μ. Σαλματάνη-Κεφαλά με τις τούμπες τύφλα νάχει η Κομανέτσι. Όπως οι έκπτωτοι του παραδείσου, από ενοχή σκέπασαν με φύλλα τα γυμνά σώματά τους. Γιατί οι συζητήσεις που τους φόρεσαν, αυτομάτως τους έγδυσαν από την εικόνα των καθώς πρέπει «ισχυρών». Η συμβολική τους τάξη συντρίφτηκε με τις «αλλαξιές» κι αυτό τους έκανε να ντραπούν. Και τις σκέπασαν. Οι αθώοι όμως δεν ντρέπονται. Όποιος έχει το δίκιο υψώνει τις αλυσίδες του και τις δείχνει. Δεν τις κρύβει με λόγια πολλά και ψεύτικα.

Δίνουν και παίρνουν τα σχόλια στο χώρο της Κηφισιάς.

Αυτές οι πίσω από κλειστές πόρτες όμως τους εξίσωσαν με τον άνθρωπο της μάζας. Τους συνέβη αυτό που ποτέ δεν διανοήθηκαν ότι θα τους συμβεί. Αυτό είναι το μεγάλο σοκ. Η μεγάλη πρώτη απόγνωση. Το γεγονός ότι θα συνεργαστούν, διότι δεν υπάρχει άλλος για συνεργασία τουλάχιστον για τη Μ. Σαλματάνη-Κεφαλά αλλά η χλεύη των πολιτών της Κηφισιάς τους κάνει και στους δυό να ανήκουν στα κοινωνικά απορρίμματα. Είναι ανυπόφορο να σε πετούν έξω από τον παράδεισο του απυρόβλητου, της καλοπέρασης, της ρουφιανιάς. Να αφήνεις τους ισχυρούς που συναναστρέφεσαι για να συναναστραφείς με υπόδικους. Να ζεις τη στιγμή που γίνεται χαρτοπόλεμος η δημόσια εικόνα σου. Να τελειώνει μια για πάντα το πάρτι σου. Διότι ανεξάρτητα από την εξέλιξη, οι ομοτράπεζοι της καλής ζωής σε έχουν δει να σε πηγαίνουν με όπου φυσάει ο άνεμος.

Έχεις ήδη δηλαδή κριθεί μπροστά στο «Δικαστήριο του Άλλου».

Τι τα θες τι τα γυρεύεις, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, ειδικά όταν έχεις αποκτήσει "με κόπο το όνομα του ρουφιάνου της Αστυνομίας", σαν ονομάζεσε Μ. Σαλματάνη-Κεφαλά.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 19:37

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.