ενημέρωση 6:33, 25 April, 2019

Πάμε εκλογές;

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Επειδή η οίηση, η αλαζονεία είναι ίδιον των ανόητων ατόµων - ιδιαιτέρως των πολιτικών - είναι χρήσιµο να τους υπενθυμίσουμε ορισμένες διαχρονικές αλήθειες, ώστε να αφιππεύσουν εγκαίρως!

Δεν υπάρχουν κατ' αρχάς ψηφοφόροι... ιδιόκτητοι. Ακόμη και οι πλέον φανατικοί οπαδοί σήμερα, µμπορεί να είναι αύριο οι φανατικότεροι αντίπαλοι. Στελέχη-εξαπτέρυγα του ενός αρχηγού καταφεύγουν σε άλλη κοµµατική «αυλή». Ακόμη και «μπαρουτοκαπνισμένα» πρόσωπα, µε δεκαετίες κοµµατικής πίστης, µμετακομίζουν στην παράγκα του γείτονα.

Ετσι δημιουργούνται σχήματα, παρατάξεις, ευκαιριακά «µέτωπα» και αρχηγοί µιας χρήσης... Θα µπορούσε κανείς να µιλήσει και για κλωνοποιήσεις πολιτικές, αν ήθελε να ενοχλήσει π.χ. τα στελέχη του Χιωτάκη που λεηλάτησαν την πόλη και κατηγορήθηκαν ως «προδότες της παράταξης».

Η συγκρότηση της παράταξης Χιωτάκη δεν είχε τον αντίκτυπο που περίµεναν οι δηµιουργοί του. Ο Βάρσος ήδη αποχώρησε ευσχήμως, η παράταξη Χιωτάκη, ή η πρώην παράταξη έχει ήδη βγει στη σύνταξη.

Ετσι υπό την ηγεσία του κ. Βάρσου συγκροτείτε νέα με παλιά υλικά παράταξη.

Και τώρα, µε δεδοµένα τα προαναφερθέντα, ας δούµε πώς έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης και ποιες είναι οι πολιτικές προοπτικές.


Πάµε λ.χ. για εκλογές;


Η πρώην παράταξη Χιωτάκη είχει χάσει την αίγλη της και τον δυναµισµό της. Ανταγωνισµοί εσωτερικοί, λάθη και παραλείψεις, σύµβουλοι της συµφοράς και σφάλµατα πολιτικής τακτικής έχουν βάλει τη παράταξη του διοικούσε το Δήμο Κηφισιάς με αέρα σχεδόν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Επίσης, η πρώην πλέον παράταξη Χιωτάκη έχει πάψει να κατέχει το µονοπώλιο της εκπροσώπησης της Δεξιάς.

Και η Χρυσή Αυγή στον ίδιο «στάβλο» σταβλίζεται...

Στον χώρο του τρόπος του λέγειν Κέντρου η κατάσταση είναι ακόµη χειρότερη. Εδώ πολιτική ανικανότητα, χοντρά λάθη και σκάνδαλα διέλυσαν ότι υπήρχε με τη συνταξιοδότηση της πρώην παράταξης Χιωτάκη.

Οι οπαδοί, τα µέλη και κυρίως οι ψηφοφόροι εγκατέλειψαν κατά µάζες τη παράταξη που απλωνόταν σε όλον τον χώρο της κεντρο- Δεξιάς.

Πού πήγαν οι ψηφοφόροι του;

Είναι πασιφανές ότι οι ψηφοφόροι της παράταξης Χιωτάκη ψάχνουν να βρουν που να ακουμπήσουν.

Η επιχείρηση δεν πρόκειται να ευοδωθεί πλην απροόπτου.

Είναι πρόδηλον ότι η νίκη για τη παράταξη Κανακάκη είναι δύσκολη. Ο κ. Παναγιώτης Κανακάκης, λαμπρός σαν άνθρωπος αλλά και ως επιστήμονας, Γιατρός, είναι δύσκολο να πάρει τις εκλογές. Δύο καρπούζια σε μια μασχάλη είναι αδύνατον να κρατηθούν. Έτσι οι πολίτες φίλοι και ασθενείς του Γιατρού Κανακάκη μάλλον τον θέλουν να τους βοηθά στα προσωπικά προβλήματα ενός εκάστου στη υγεία. Ξέρουν γνωρίζουν ότι αλλιώς δεν πρόκειται να έχουν ένα δικό του ανθρωπο, ακέραιο, επιστήμονα κοντά τους».

Η παράταξη του ΚΚΕ έχει ένα ταβάνι που δεν πρόκειται να το ξεπεράσει.

Η χρυσή ευκαιρία έχει χαμογελάσει στον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Βάρσο. Από την στιγμή που ο παράγων Χιωτάκης εχει ξεβραστεί στους δρόμους της Κηφισιάς έχει έλθει η χρυσή στιγμή για το Β. Βάρσο να πάρει «την εκδίκησή του για το άδειασμα από όλους» τους παράγοντες που θα τρέξουν να στοιχηθούν από πίσω του. Άσχετα το τι έλεγαν από πίσω του για τον ίδιο τόσα χρόνια.

Υπάρχει βέβαια η παράταξη του νυν Δημάρχου Γ. Θωμάκου.

Αλλά μα το συμπέρασμα το τι έχουν τραβήξει πέντε χρόνια θεωρώ ότι θα είναι η πιο εύκολη νίκη περίπατος για το Β. Βάρσο.

Με το σύνθημα «πάντα δίπλα σας», ένα σύνθημα αληθινό θα κάνει ένα εύκολο αγώνα διαδοχής. Πιο εύκολο από τότε που πρωτοβγήκε δήμαρχος Κηφισιάς. Η επιμονή του, η συνεχής ενασχόλησή του με τα μικρά η μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης τελικά θα τον δικαιώσει.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο επόμενος Δήμαρχος στη Κηφισιά θα λέγεται Βασίλης Βάρσος. Θα πάρει το τρόπαιο του Δημάρχου που αξίζει παρασάγγας περισσότερο από τους δύο πρώην προκατόχους του.

Αλλά οι πράξεις και παραλείψεις στελεχών της διοίκησης Θωμάκου συντηρούν ένα ερώτηµα: γνωρίζουν οι «σύντροφοι» ποιες λαϊκές µάζες τους στηρίζουν;

Πάµε εκλογές;

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 19:27

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.