ενημέρωση 8:26, 20 July, 2019

Όσο υπάρχουν άνθρωποι

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Λίγα πράγματα με συγκίνησαν τούτες τις άγιες μέρες... οι μέρες οι τούτες μαζί με τις μέρες τις εκείνες των Χριστουγέννων είναι άγιες γεγονός που με οδηγεί στο συμπέρασμα πως σχεδόν όλες οι υπόλοιπες πρέπει να είναι διαβολικές πράγμα που σημαίνει πως το ματς Χριστούλη –Βελζεβούλη είναι κάπου στο 14-351 και θα μας στείλει όλους στον κουβά... τέλος πάντων... έλεγα πως λίγα πράγματα με συγκίνησαν τούτες τις άγιες μέρες όσο το δράμα της Μαρίας της Σαλματάνη. Γιατί, όπως έχω καταλάβει παρακολουθώντας για λόγους βιοπορισμού πολλά ενημερωτικά κουτσομπολιά, η Μαρία η Σαλματάνη σύζυγος και Μαρία Σαλματάνη-Κεφαλά να είναι δυο διαφορετικά πρόσωπα με το δεύτερο πρόσωπο να είναι ιερό με τον ίδιο τρόπο που είναι ιερές όλες οι Μανάδες του κόσμου όπως ας πούμε η Μάργκαρετ η Θάτσερ, η Μαργαρίτα η Παπανδρέου, η μάνα του Αδόλφου του Χίτλερ, η μάνα του Ιωσήφ του Στάλιν, οι Ελληνίδες Μανούλες στο Face το Book και οι μάνες των λειτουργών της ελληνικής καταδόσεις Α.Ε που τόσο πολύ αγαπούν όλο τα περισσότεροι Κηφισιώτες.

Ακόμα πιο πολύ και από τη Μαρία της Σαλματάνη Μάνα με συγκίνησαν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μου που κατάλαβαν πως η Μαρία Μάνα δεν είναι μια τυχάρπαστη μάνα του κοινού ποινικού δικαίου που δεν έχει ούτε έναν φίλο σε μια εφημερίδα να κάνει ένα φωτορεπορτάζ με το δράμα και το αρκουδάκι της, αλλά η δοσίλογη, εμετική καταδότρια, Μάνα και έσπευσαν να την υπερασπιστούν αποδεικνύοντας κάτι πραγματικά σπουδαίο και ελπιδοφόρο: Πως ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο οι Κηφισιώτες μπορεί να δοκιμάζονται αλλά η δοκιμασία αυτή δεν τους έχει κάνει να χάσουν την Ανθρωπιά τους και μπράβο τους.

Κωμικοτραγωδία

Όμως η Μαρία η Σαλματάνη είναι κάτι ακόμα πιο μεγάλο και από Μάνα. Κάτι ακόμα πιο σημαντικό που εξηγεί κάπως καλύτερα την αγωνία με την οποία μαχόμενοι δημοσιογράφοι και αγωνιστές πολιτικοί του τόπου μας ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας για την διαπόμπευσή της. Η Μαρία η Σαλματάνη είναι μια πραγματική αντισυστημική αγωνίστρια! Μια πραγματική αντιεξουσιάστρια! Σίγουρα πολύ πιο πραγματική από τους βαθιά εξουσιαστές (με την έννοια πως είναι οι μόνοι σ’ αυτή τη χώρα μαζί με τους μεγαλοπολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες που κάνουν ότι γουστάρουν) μπαχαλάκηδες.

Ενδεχομένως να νομίζετε πως ειρωνεύομαι, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η πλύση εγκεφάλου την οποία δέχεστε καθημερινά από τα συστημικά μέσα της μαζικής της αποχαύνωσης έχει αλλοιώσει την κρίση σας. Διαφορετικά θα βλέπατε πως κανείς δεν έχει ξεφτιλίσει τη λέξη αλλά και την έννοια «εξουσία» τόσο πολύ όσο η Μαρία η Σαλματάνη. Ελάχιστοι έχουν εκθέσει το σύστημα όσο αυτοί οι δύο και ελάχιστοι συνεχίζουν να το κάνουν με την ίδια αποτελεσματικότητα όσο αυτό το ασυμβίβαστο ζεύγος των αντισυστημικών επαναστατών.

Στα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια του αγώνα

Επειδή μάλλον ακόμα κάποιοι επίμονοι και κακόπιστοι μπορεί να εξακολουθούν να νομίζουν πως κάνω πλάκα θα κάνω μια ερώτηση στην οποία δεν χρειάζεται να απαντήσω γιατί η απάντηση είναι γνωστή σε όλους. Ποιανού η δράση αφύπνισε και ριζοσπαστικοποίησε πολιτικά και κοινωνικά περισσότερους ανθρώπους; Επειδή η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι δεδομένη η τύχη της Μαρίας Σαλματάνη φοβάμαι πως δεν θα είναι καλή. Και γι αυτό όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι της πόλης, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, πρέπει να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα τους για τη λύτρωση της. Ας είναι η ανάσταση του Κυρίου και η ανάσταση όχι της κάθε μάνας που δεν ξέρουμε καν από πού κρατάει η σκούφια του άντρα της αλλά η ανάσταση της πραγματικής Μάνας: της Μάνας Σαλματάνη και μπράβο της.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 19:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.