ενημέρωση 8:26, 20 July, 2019

Οι Δήμοι ως Κληρονομικό δικαίωμα

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Νίκος Χιωτάκης, Μαρίνα Πατούλη, Κηφισιά, Μαρούσι, 2 γειτονικοί Δήμοι, ξαναζεσταμένο φαγητό.

Προχθές λοιπόν αμέριμνος διαβάζω ανακοίνωση του «μαυρισμένου» πρώην Δημάρχου Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη. Με αρκετές αρλούμπες ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει ξανά, για 5η φορά υποψήφιος για Δήμαρχος Κηφισιάς.

Δεν θυμάται, ή καλύτερα προσποιείται ότι έχει ξεχάσει την ξεγυρισμένη σφαλιάρα που έφαγε πριν 5 χρόνια από του Κηφισιώτες.

Έκανα λάθη, λέει στην ανακοίνωσή του αλλά έμαθα λέει για αυτό το λόγο θέλω την στήριξή σας για να ξανακάνω τα ίδια που έκανα 12 χρόνια Δήμαρχος.

Τι ωραίος κόσμος, αγγελικά πλασμένος, να βγαίνει σαν να μην τρέχει τίποτα, αραδιάζει 3 αρλούμπες και οι Κηφισιώτες ταϊσμένοι, συνηθισμένοι από το σανό που τόσα χρόνια μας τάιζε τα ξεχνάμε και πάλι τον στηρίζουμε, νομίζει, για Δήμαρχο.

Από την άλλη μεριά στο γειτονικά –χρυσό- Μαρούσι ήλθε μια ανακοίνωση της συζύγου του πρώην Δημάρχου Πατούλη ότι διάβασε τα μηνύματα του λαού του Αμαρουσίου και βάζει υποψηφιότητα για –χρυσή- Δημαρχέσα.

Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου», λέει σε ανακοίνωση που της έγραψε κάποιος από το επιτελείο του άνδρα της.

Το χρυσό-κατά κυριολεξία- ζεύγος της Δεξιάς μας είχε συνηθίσει σε χριστουγεννιάτικες πόζες σε χρυσοποίκιλτους καναπέδες-τραπέζια-κουρτίνες- ντιβανομπάουλα. Και ξάφνου να ποδοκυλιέται στα μίση και στα πάθη της πολιτικής. Από τα ερωτικά χρυσαφένια ηλιοβασιλέματα του χρυσού ζεύγους στη Μύκονο, στην δημόσια αποκήρυξη της συζύγου μέσω δελτίου τύπου.

Εδώ έχουμε μια διαφορά βέβαια, ο –χρυσός- Πατούλης ήταν Δήμαρχος όταν αφού απέτυχε να μετακομίσει στη Αθήνα προσγειώθηκε στη περιφέρεια Αττικής. Ο Ν. Χιωτάκης απ΄ τη άλλη έφυγε κυνηγημένος, δαρμένος, μαυρισμένος κακείν κακώς απ’ τη Κηφισιά.

Και οι δύο λοιπόν θέλουν να επανέλθουν στα λημέρια τους, στους υπηκόους τους.

Ούτε η φαντασία του μακαρίτη του Φώσκολου δεν τα είχε αποτολμήσει αυτά. Ακόμα και το απαύγασμα της τρασαδούρας, η αλήστου μνήμης Σελήνη, δεν τον είχε πιάσει στο στόμα της τον Πλάτωνα.

Αν υπάρχει Θεός, πρέπει να είμαστε το μεσημεριαναδικό του. Κι ίσως από εκεί να προκύπτει η βεβαιότητα των Δεξιών ότι  «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Γιατί και ο Ύψιστος να είσαι, το χαβαλέ και το χάζι σου με το κιτσαριό του πλανήτη, το χρειάζεσαι.

Στον Πατούλη τάξανε το χρίσμα στο Δήμο της Αθήνας. Και δώστου παράτες, και δώστου δεκάρικους με τα «Αθήνα διαμαντόπετρα», και δώστου εξέδρες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Αλλά βέβαια το χρίσμα του Δήμου Αθηναίων το απαίτησε και το πήρε ο Πρίγκιψ. Αυτούς τους ρεπουμπλικανισμούς στη ελληνική Δεξιά που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, να τους ξεχάσετε. Μόλις βγήκε ο εγγονός, υιός, ανιψιός και βροντοφώναξε «η Αθήνα μας ανήκει» ο Πατούλης μάζεψε τα λερωμένα τα άπλυτα και ανέκρουσε πρύμναν.

Κρατήστε ένα ερωτηματικό εδώ.

Έτσι και ο δικός μας, περίπου, διότι αυτός αφού πήρε το χρίσμα από το σύστημα του Κώστα Καραμανλή, μια και δυό και τρείς και αφού φουσκώσανε τα μυαλά, ξεχείλισαν οι τσέπες και ξαφνικά νόμιζε ότι ήταν ο μοναδικός μονομάχος έφαγε τη «χλαπάτσα» που ήταν όλη δική του. Αφού αναγκάστηκαν οι Κηφισιώτες να ψηφίσουν τον κουλό Θωμάκο, αφού έφαγε την κατραπακιά της ζωής αναθάρρυνε[G1]  νόμιζε ότι όλοι έχουμε φάει τα χαπάκια αυτά που τα παίρνεις για να μην θυμάσαι τίποτα και λέει, βουρ για Δήμαρχος στη πόλη των Ζουλού, που δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα.

Βγαίνουν λοιπόν απ’ τα λαγούμια τους όλα τα τρωκτικά.

Θυμόμαστε όμως τι βρώμικο ρόλο έχει παίξει στη Κηφισιά. Κανονικά 30 χρόνια φυλακή θα έπρεπε να έχει φάει, για όλα αυτά που δεν έκανε και πήρε, χαλάλι του Θωμάκου.

Ο τέως Κηφισιάς ως παρθένα περιστερά, ας όψεται ο Θωμάκος βάζει ξανά για Δήμαρχος και δεν τρέχει τίποτα, όλα καλά καμωμένα, ο κόσμος ξέχασε, έχει πάθει λοβοτομή.

Απ’ την άλλη η κα. Πατούλη βάζει υποψήφια και ο άντρας λέει ότι δεν ήξερε τίποτα, κρυφά η Πατούλενα έβαλε υποψήφια. Νομίζουν ότι όλοι έχουμε μαλάνκηση εγκεφάλου.

Ο Πατούλης ήταν έτοιμος για Δήμαρχος της Αθήνας, ότι είδε ότι δεν τα βγάζει πέρα με το σύστημα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη άλλαξε αναγκαστικά, αλλά δεν ξέχασε. Είδε ότι στο Μαρούσι ο εκλεκτός Της Ν.Δ. δεν έχει ούτε μια περίπτωση να βγει και προκειμένου να χάσει τον Δήμο από τα χέρια του και τον κ. Καραμέρο έβαλε την κα. Πατούλη μήπως και περισώσει τη κατάσταση. Τώρα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για αγρίους. Αν δεν ήταν σε γνώσει του κ. Πατούλη θα ανέβω στο δέντρο να κάνω τη μαϊμού.

Πόσο πολιτικό κιτς να αντέξεις και εσύ φίλε Κηφισιώτη…

Δανεικά στη ζωή. Συμπεριφέρονται σαν ιδιοκτήτες της πόλης.

Ήθελα να ήξερα, για τόσο μ@λ@κες μας έχουν;, μάλλον αφού μπόρεσε ο Βασ. Λεβέντης και βγήκε βουλευτής και αρχηγός παράταξης δώστε δύναμη σε όλους τους «για την πλάκα» να μας εκπροσωπήσουν μέχρι και κυβέρνηση να γίνουν.  

Τώρα που τα σκέφτομαι είπα να το δω αλλιώς, οι άνθρωποι αγαπάνε τόσο πολύ τη πόλη, ειδικά ο δικός μας τέως «μόνιμος» Δήμαρχος, αγαπάνε τους πολίτες τα προβλήματά του, έχουν βάλει σαν σκοπό στη ζωή τους όσο ζουν θα μοχθούν για τα προβλήματα των πολλών. Και να μην πληρώνουν για τίποτα, όλα πληρωμένα, μέχρι και τις βενζίνες με τα αυτοκίνητα αλλά και φαγητά, προσωπικά έξοδα και πολλά άλλα, αλλά έχουν αφοσιωθεί για το καλό όλων μας.

Το μοντέλο «διαίρει και βασίλευε» το ξέρετε καλά αλλά σήμερα έχει γυρίσει μπούμερανκ απέναντι, εναντίον σας.  

«Ραντεβού στα γουναράδικα», Νίκο Χιωτάκη, να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος, που θα κρυφτής –ξανά- τώρα;    

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 19:34

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.