ενημέρωση 1:06, 3 July, 2020

Κηφισιά – όχι και Δήμαρχο «τραβεστί»

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας 

Τί γινήκανε κεῖνα τὰ παράξενα σκέδια, πλῆθος ἀμέτρητο! Τί μπρίκια, τί γολέττες, τί μπομπάρδες, τί τσερνίκια, τί σακολέβες, τί λόβερα, τί πέννες, τί ἀχταρμάδες, τί λεῦκες, τί μπραντοῦσκες, τί περάματες, τί γκαγκάληδες ἀπ' τὴ Μαύρη Θάλασσα. (Φώτης Κόντογλου, Ἱστορίες καὶ περιστατικά, 1944)

Μανώλης Κουρμαδιάς, ή Μανώλης Μανωλεκίδης, ή Μ. Πολυτεχνείου, ή τίποτα, ή απ’ όλα, ότι διαλέξετε θα πάρετε. Κάπου από το μαγαζί που διαθέτει τα πάντα κάτι θα προτιμήσετε, σε κάτι θα τσιμπήσετε

Έχει αν μη τι άλλο χάζι να βλέπεις ερμαρφρόδιτους άνδρες να διαλαλούν την «πραμάτεια» τους μόνο και μόνο για της εκλογή τους ως Δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Κηφισιάς. Έχει προφανώς όπως κάπως ή οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα κοινά κυλά στο αίμα τους μια ανοσία. Από τον χλευασμό τα διαρκές φτύσιμο από τους πολίτες. Αυτοί όχι δεν αποθαρρύνονται αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Αριστερά τα κατσίκια και δεξιά τα πρόβατα.

Πριν αρκετά χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο χρόνο, περάσαν και τόσα χρόνια ο Μ. Κουρμαδιάς βάζει υποψήφιος ως Δήμαρχος Κηφισιάς υποστηριζόμενος από το κραταιό τότε Πασοκ. Όλη η Κηφισιά, με ενεργεί τότε την τοπική του Πασοκ έχει συμπαραταχθεί να βοηθήσει τον Μ. Κουρμαδιά να βγει Δήμαρχος. Στα προσόντα του υποψήφιου, στα φυλλάδια της εποχής ήταν και «Μανώλης Κουρμαδιάς» απόφοιτος Μ. Πολυτεχνείου» Κανείς δεν ξέρει το Μ τι σημαίνει, Μετσόβιου, Μικρού, λέμε ή καλύτερα γράφει και μ@λ@κίες στους ιθαγενείς Κηφισιώτες. Τι ξέρουν οι «μπουρτζόβλαχοι» Εγώ είμαι ο αρχηγός στη πόλη.

Αντίπαλο δέος, απέναντι του ο Β. Βάρσος. Άνισος ο αγώνας, αλλά παρόλα αυτά παίρνει ένα ποσοστό ικανοποιητικό.

Να κάνω μια παρένθεση, πριν από την επίσημη υποψηφιότητά του αρθρογραφούσε μα το ψευδώνυμο Μανώλης Μανωλεκίδης. Σαν την 17 Νοέμβρη, θα τολμούσα μεταφορικά και μόνο να αναφέρω. Ο Μανωλάκης έγραφε διάφορα, καταφερόταν με σκαιότατο τρόπο κατά αντιπάλων και άλλων με την πισινή εξασφαλισμένη ότι δεν θα πέσουν μηνύσεις, με το ψευδώνυμο Μανωλεκίδης. Κλείνω την παρένθεση.

Αφού αρθρογραφούσε λάθρα ήλθε και το επίσημο Ποσοκ και του έδωσε το χρίσμα για δήμαρχος Κηφισιάς.

Τη συνέχεια προφανώς όλοι την θυμόσαστε ο Βασίλης Βάρσος Δήμαρχος και ο Μανωλάκης στην «εξέδρα»

Από πολλά τέτοια αλλά και άλλα γεγονότα το κόμμα του άλλοτε κραταιού Πασοκ βρίσκετε σε ημιθανή κατάσταση σήμερα. Σε κώμα.

Έρχονται οι επόμενες εκλογές, το Πασοκ δεν τον ξαναχρησιμοποιεί και ο Μανωλάκης αλλάζει βάρκα και πηδάει στο άρμα Βάρσου. Εκεί βγαίνει 1ος Δημοτικός σύμβουλος με την σαφή υποστήριξη Βάρσου.

Στις επόμενες εκλογές και επηρεασμένος από το άσμα «από κανάρα σε κανάρα θα πετάω» ρίχνει το επόμενο σάλτο και πηδάει στο άρμα Χιωτάκη. Ο Δήμαρχος Χιωτάκης του δίνει κάποιες μικρές, ψιλολόγια[G1]  δηλαδή», αρμοδιότητες και περνάει η τετραετία. Έχει γλυκαθεί όμως από ότι δείχνουν τα πράγματα.

Και στις επόμενες εκλογές ο υποψήφιος Δήμαρχος (με το Πασοκ) και δημοτικός σύμβουλος Χιωτάκη πάλι, ψάχνει να βρει τη ψήφο του. Ο άλλοτε «αρχηγός» στη Κηφισιά ξεβράστηκε τελείως μαζί και ο Ν. Χιωτάκης.

Δεν το βάζει κάτω, ετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές. Ως Δήμαρχος βέβαια, ο Μανωλάκης, ή Μανωλεκίδης, ή Μ. Πολυτεχνείου ετοιμάζετε για το Colpo Grosso.

Με την απλή αναλογική που όλοι θα ψηφίσουμε ελπίζει να βγει δημοτικός σύμβουλος ο ίδιος και να είναι στο μοίρασμα της πίτας εξ αρχής.

Έχει βάλει πλώρη για τη νέα τάξη πραγμάτων. Από το Πασοκ σιγά σιγά μεταφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, και αυτοί που τότε έτρεξαν αγωνίστηκαν πίστεψαν στο ίδιο;

Τους έχει συνδεδεμένους άπαντες εκεί που δεν πιάνει η μελάνη.

Εθνικοσοσιαλισμός ή σοσιαλφασιμός;, ότι νάναι και άστους να λένε ότι θέλουν, ένας αχταρμάς με ένα μόνο ζητούμενο «τα ψιλά να πέφτουν»

Την Κυριακή λοιπόν στη μάζωξη του Άδωνι Γεωργιάδη και ψαρεύοντας σε θολά νερά ανάμεσα σε άλλους πολλούς χειροκροτητές ήταν και ο Μανωλάκης. Χειροκροτητής και υποστηρικτής προφανώς της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Του εκ ΛΑΟΣ προερχόμενου άδωνι Γεωργιάδη, του εκλεκτού φίλου του Στ. Παττακού, του Μ. Βορίδη του Πλεύρη και των υπόδικων του ΚΕΛΠΝΟ. Μάλιστα στη φωτογραφία και ακριβώς δίπλα στο Μανωλάκη βρίσκεται και η παράνομη συνεργάτης και συνεργαζόμενη στο ΚΕΛΠΝΟ κα. Ιωάννα Δεμεντή που ελέγχετε από την Ελληνική Δικαιοσύνη

Ο λόγος για «το κορίτσι του μπακαλιάρου και των αγγουριών», σύμφωνα με γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, που είχε αναλάβει να υπηρετήσει τον Άδωνη Γεωργιάδη, αφού προσελήφθη παρανόμως από το ΚΕΕΛΠΝΟ, κάτι για το οποίο και διώκεται. απο τη δικαιοσύνη.

Στη Κηφισιά πότε θα έλθει επίσκεψη ο κ. Εισαγγελέας;

Στις επερχόμενες εκλογές να μη ξεχάσω να στηρίξω τον πρώην Πασοκ, Ν.Δ, ακροδεξιό της Ν. Δ. «τραβεστί» για Δήμαρχο Κηφισιάς τον γλυκούλη Μανωλάκη, Κουρμαδιά, Μανωλεκίδη, Μ. Πολυτεχνείου και ότι άλλο.-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 19:27

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.