ενημέρωση 1:06, 3 July, 2020

κ. Παναγιώτη Κανακάκη - Όσο μπορείς

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική. 

Κωνσταντίνος Καβάφης

Σαν βόμβα έσκασε στο πολιτικό σκηνικό της Κηφισιάς η είδηση πως ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος, μετά την φυγή του από τη παράταξη Θωμάκου, ο Χρ. Καλός θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Π.Κανακάκη.

Ας πάρουμε τα γεγονότα ένα ένα να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε το «τρομερό μυστικό»

Ο Παν. Κανακάκης ένα εξαίρετος γιατρός με προσφορά στους πολίτες της Κηφισιάς ανήκει πολιτικά στο χώρο του Συριζα. Αυτό είναι αδιαμφησβήτητο. Στις προηγούμενες εκλογές έκανε πάλι μια συνεργασία με 2 συμβούλους προερχόμενους από το Πασοκ με αποτέλεσμα να βγουν οι τρείς τους και να μείνουν έξω δικά του, προσωπικά στελέχη. Λάθος επιλογή, που θα είχε βγει σε καλό με το να ήταν αυτός 2ος και όχι ο Θωμάκος, σίγουρα η Κηφισιά θα ήταν μπροστά σε νέες προκλήσεις και όχι στα σημερινά αδιέξοδα.

Σήμερα κάνει πάλι συνεργασία με τον Χρ. Καλό. Ένα άτομο που ανήκει στη παράταξη της Ν. Δ.

Και τι είναι οι πολίτες, όσπρια να ανακατέψεις κουκιά με ρεβίθια;

Ο Χρ. Καλός ήταν σύμβουλος Θωμάκου και αποχώρησε για να κατέβει ο υποψήφιος Δήμαρχος. Η πορεία προς τη Δημαρχία ήταν δύσκολη παρότι η απλή αναλογική βοηθά τους μικρούς. Είδε και γνώρισε καλά ότι είναι το μαύρο πρόβατο μέσα στη πόλη της Κηφισιάς. Δεν επρόκειτο να βγει καν δημοτικός σύμβουλος, είναι βέβαιο.  

Γιατί έκανε συνεργασία με τον Π. Κανακάκη λοιπόν;

Η απάντηση είναι ευδιάκριτη. Είδε ότι ο ίσκιος του είναι πολύ λίγος, καθώς και τα ανδραγαθήματά του στο Δήμο γενικότερα και φοβούμενος μην μείνει απ’ έξω πάλι έκανε την πρόταση στο Π. Κανακάκη. Σκέφτηκε ευφυώς.

Το θέμα τώρα είναι για ποιον λόγο ο Π. Κανακάκης είπε το ναι στη συνεργασία. Οι κακές γλώσσες οι οποίες δεν είναι και τόσο αδιάβαστες λένε ότι κάνουν την συνεργασία για να πάρουν το Δήμο.

Εδώ μπαίνουμε στο κυρίως θέμα;

Ο Π. Κανακάκης δεν είναι χθεσινός, είναι παλιά καραβάνα, έχει πολλά «ένσημα» στο Δήμο.

Ξέχασε τα χρήματα που είχε αρπάξει ο Χρ. Καλός από τη σχολική επιτροπή του 7ου Δημοτικού, στη Πολιτεία, τα 25.000 ευρώ από το ταμείο τότε που ήταν πρόεδρος;

Δεν νομίζω, είναι κάτι που δεν δικαιούσαι να λησμονήσεις, χρήματα από το ταμείο μικρών παιδιών του Δημοτικού, είναι αδιανόητο.

Συνεπώς η λέξη Δήμος για τον Π. Κανακάκη με τον Χρ. Καλό συνεργάτη είναι αδιανόητη, αδύνατη

Γιατί πιάστηκε αδιάβαστος ο Π. Κανακάκης; Και γιατί θέλει να κάνει την κατάσταση εκρηκτική. Αυτή η ανομοιομορφία είναι η ανάμιξη φωτιάς με μπαρούτι. Η έκρηξη αναπόφευκτη, βέβαιη.

Δεν τολμώ να πιστέψω κάτι άλλο, ο Π. Κανακάκης με αυτή του την απόφαση βάζει ένα τεράστιο Χ σε όλη του την πορεία μέσα στα κοινά του Δήμου. Και στο ιατρικό του, στο καλό του όνομα, στο περιβάλλον του.

Ο Χρ. Καλός λίγες ημέρες, μην μιλήσω για ώρες μετά τις εκλογές θα ανεξαρτοποιηθεί και θα τραβήξει σε νέο δρόμο που αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός, να δημιουργήσει, να εφορμήσει σε νέες «αρπαχτές» μέσω της συνεργασίας του, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος με τον Δήμαρχο.

Με ένα σμπάρο δυό και τρία τρυγόνια.

Έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις να πεις το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι, για να θυμηθώ τα εμβληματικά λόγια του Κων. Καβάφη

Το μόνο εφικτό μετά από το ρου, τη πορεία που ήδη έχουν πάρει τα πράγματα είναι μόνο ένα, η λύση για να απεμπλακεί από τα δαιμόνια και να διατηρήσει, στο μέγεθος που μπορεί το καλό του όνομα στους κατοίκους της Κηφισιάς είναι να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπι, το ψάρεμα.

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις .-          

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 19:33

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.